E.S.R.


Middag hemma hos mig.



Vi hade hur mysigt som helst jag och tjejerna på middagen hemma hos mig i går!





En fest taggad Emma :-)





Efter middagen drog vi till Hattfabriken (en krog här i vässan)





Dom har coolaste väggarna där. Color VS Kloack = 1-2. Kloak är frisörsalongen syrran jobbar på.






Fiiina tjejorna!





Glaaad tjej!






♥♥♥






"Free drinks" ;-) Om man vill så, HAHA.






Sen drog vi till BMB och hängde med VSK-grabbsarna som hade inkilning.





♥♥♥♥





Vi träffade på Michael också :-)





Jag in action.





Marked for life ;-)

Köket nu och då.

Då-bilderna är från hemnet då vi skulle köpa lägenheten, då bodde vi alltså inte här. Så på då-bilderna var det alltså inte våran lägenhet helt enkelt ;-)












Nu













Nu













Nu






Då (vår bild från i går)






Nu



Och här ser ni ju även det nya vs det gamla golvet så då behöver jag inte visa det i ett till inlägg ;-)

Till mina föräldrar ♥





Tack för allt ni gör för mig. Tack för att ni alltid har funnits där för mig. När allt har känts som jobbigast så har ändå ni alltid funnis där för mig, som en tryggande borg. Jag vet inte hur en förälder ska vara för att den ska vara bättre än någon utav er, det är för mig helt omöjligt. Jag önskar att alla kunde ha lika underbara föräldrar som mig. Jag vet ärligt inte vad jag skulle vara utan er. Det är svårt att skriva ner detta i ord och meningar. Det finns liksom inom mig.. om jag skulle kunna sätta ord på precis allt jag känner och tacka er för allt så skulle detta bli ett milslångt inlägg. Men jag vill att ni ska veta att jag för alltid kommer vara er för evigt tacksamma. Både jag och Patrik ♥

Jag älskar er något otroligt mycket!!

What's happening in my home!?




Vad är det som händer i min lägenhet!? KAOS!

Lugn det är bara lite renovering av köket när vi ändå håller på liksom. Pappa och Patte håller i skrivande stund på att byta ut bänkskivorna, diskhon och blandaren. Det kommer garanterat för- och efterbilder. Som jag alltid skriver men aldrig visar, jag vet. Men anledningen till varför jag inte har visat golvet än är för att det ser ut så här som på bilden just nu, kaos. Det är lite svårt att ta bild på det nya golvet då som ni förstår ;-) Förresten tror jag inte att det är så intressant för er att se golvet men jag ska i alla fall visa just för att jag lovat! Jag har varit sämst på att ta för och efterbilder i denna lägenhet, vilket jag verkligen ångrar för oj vilken skillnad det är sedan vi flyttade in. Våran lägenhet var äckligt sunkig när vi flyttade in ska ni veta. Fifaaaan så skabb. Nu har vi i stort sett snart renoverat hela skiten. Och ja det tråkiga är ju att man "växer" med den så man ser ju inte skillnaden på samma sätt själv :-/ Så dumma mig som inte tog några kort förut!

Roses are pink my love violets are blue..




I går kom min älskade hem med en bukett rosa rosor. Min lilla snutte. Han kan han ;-) Jag kör på ballonger och han kör på blümchen. Så egentligen kan vi ju båda :-)

I går hade jag inte tid att skriva för dirre efter jobbet så åkte jag och handlade lister och massa annat som vi behöver till renoveringen. Jag ääälskar att strosa runt på Bauhaus själv. Sedan började jag såga och spika lister. På det viset är jag fan som en karl. Fast varför ska man säga så egentligen? Varför skulle inte vi damer kunna göra sådant också? Jag tycker ju att det är kul så. Efter det målade jag, satte upp en hylla och småfixade. Najs najs. Men i dag får Patte lista lite han med.. det är jäkligt många lister till som ska upp.

På lördag ska tjejorna komma hem till mig på middag. Det är min tur nu. Och nog har jag dragit ut på det. Jag kommer att köra på tacos.. det är ett säkert kort. Mina laga-mat-kunskaper är inte dom bästa ska jag säga er. Men det är inget jag strävar efter heller. Och är jag väl i köket och ska laga mat så ska alltid Patte lägga sig i (Han vill bli kock). "gör si, går så istället" Då skiter jag hellre i det. Hans lag ska ha inkilning för dom nya grabbarna i laget på lördag så han kommer inte att vara hemma när jag lagar maten denna gång. Och nu är han såååå orolig för att jag ska skära mig på knivarna. Men det hade jag också vart för jag lovar er, jag skär mig ALLTID på knivarna. I alla fall dom vassa. Så han säger att han ska skära morötterna och gurkan till dippen innan och lägga dom i vatten till mig. HAHA jag dör.

Äntligen

 

Äntligen så tapetserar vi den lilla plätten som vi inte vetat vad vi ska göra med sen vi flyttade hit i juni. Därför har vi inte brytt oss om den. Nu tapetserar vi skiten likadant som resten så länge. Det ser ju lite trevligare ut :-)

 


LOVE HEALS.


Hugo har spel på en ballong.



Här är en liten film på Hugo och husses ballong mitt i renoveringen. Våran lilla skatt.


Nu ni är vi klara med golvet. Lovade er för och efter bilder och det ska ni också få. Nu är det lister och lite tapetsering som gäller. Och så kanske vi ska fixa ny bänkskiva, blandare och diskho i köket också innan veckan är slut. Det beror på om bästa pappa kan hjälpa oss. Det verkar inte direkt vara ett svårt jobb förutom det där med att fixa avloppsgrejset i diskhon. Där vill man ju inte tabba sig liksom. Det känns skönt att vi kommit igång med renoveringen igen. Det har stått stilla ett bra tag nu eftersom att vi valde att åka till thailand i november/december och i stället vänta lite med renoveringen. Men det var det verkligen värt!

I morgon kommer min syster äntligen hem från Thailand, soooom jag längtar efter henne. Jag behöver girltalk och det är bara med henne som jag kan ha riktig girltalk med. Dessutom vill jag höra allt om hennes två veckor i thai.

Sthlm i bilder



Här kmr några bilder från Sthlm i fredags.




Stackars karln som fick sitta i våran vagn.





Framme på väg till Ricky på kungsan.





Coooolaste sugrören.




Fina tjejerna. Jeanette, Amanda och Maria.










På väg till Collage.





Rocking at Collage.





Bästa på Collage. Sen efter detta har jag INGEN koll på var vi var på bilderna för vi var fan överallt. På V, Whiteroom, Collage och Hells Kitchen.. kanske var ngn mer stans, minns inte :-P





Dyrt inträde, gratis dricka.




Vimmelbild från V. Och det vet jag endast för att det stod under bilden.









Trötta cheyer klockan sju efter en hel natts party.

Ballongogram.




Titta vad min älskling fick av mig nyss, ett ballongogram. Den låg i en sån himla fin vit kartong med röda snören och en stooor röd rosett. Jag skulle ha tagit kort på kartongen med men glömde. När han öppnade kartongen så seglade ballongen upp i luften :-) Han skulle egentligen fått den den 1:a februari då vi firar fyra år men jag tänkte ju inte riktigt på att luften inte skulle vara kvar i ballongen då ;-) Tur att jag kom på det i alla fall.

ÄLSKAR MIN PATRIK♥

Framme på kungsholmen!

Går fan inte att ladda upp bilder här. Och detta ska vara Sveriges huvudstad!!! Men kul som fan har vi!!


Jävla skrapning.




Asså jag får spel på att skrapa rutorna varje morgon. Och speciellt när man måste skrapa även inne i bilen, OCH när det är så där jättefryst på rutorna ni vet så att det knappt går att få bort. Det är typ tre lager med is/frost. PANIK med stora bokstäver. I morse skulle jag skrapa i vanlig ordning och tog fram vantarna som ligger i bilen. Vantarna var FRYSTA. Så det var bara att börja skrapa utan vantar. Asså seriöst. Men jaja man ska vara glad att man ens har en bil. Tycker så synd om alla som får sitta och vänta i kylan på bussen eller cykla till jobbet.

I kväller är det Stockholm som gäller. Vilket fint rim. Vi åker runt 20:00 i och kommer hem runt 08:00 på morgonen. Så det blir en nattvisit i Sthlm kan man säga. Det är lite kul sådär för mamma och pappa ska sova hos oss i natt så dom kommer ju inte ens märka av att jag är borta, höhö. Om dom inte vaknar vi sju dvs, men det tror jag inte ;-)

Men gud vilket töntigt inlägg, pallarnte..

Erikslund.

 

Nu är jag hemkommen från en liten tripp på Erikslunds shoppingcenter med Karro och hennes lilla Junia. Sötaste ungen med sötaste skorna! Hon säger så kuliga grejer den lille tjejen. Jag hittade det jag letade efter, svart skokräm till pjucksen på Scorett och ett halsband som jag ska ha när vi åker till Sthlm i morgon. Så nu är det fixat med outfit och allt, förhoppningsvis, för jag är faktiskt fortf. en tjej och vi kan ändra oss snabbt när det gäller sådant. Men jag verkar ha allt under kontroll i alla fall :-) Eller allt och allt, det ska jag inte säga men bättre koll än i går i alla fall ;-) Jag är en planeringsmänniska ända ut i fingerspetsarna kan jag lova er. Har jag inte kontroll över det som hända skall så får jag lite smått panik. Bra eller dåligt vet jag icke. Kanske en blandning.


Golvköp.




Yeey vi hann köpa golvet i går. 30 min hade vi på oss innan det stängde. Som tur var hittade vi det vi sökte efter på dirren. 13 st kartonger golv, tur att man har en karl som är stark och orkar bära in skiten. Fan asså detta kommer att bli så nice. Ett golv gör så himla mycket tycker jag. I like. Vi åkte ju även till IKEA men hittade nada där. MEN dom hade äntligen fått in lampan som jag ska ha i köket på Chilli som jag suktat efter i ett helt år. Den har hela tiden varit slut i vitt och svart ville jag inte ha. Åhhh den är så fin. Ni får förhoppningsvis bild på den på lördag :-)

I dag är by the way första dagen på riktigt länge som jag inte känner mig trött. Jag tror att det har att göra med att det börjar bli ljusare om mornarna nu. Skönt. Jag måste åka till någon skoaffär i dag också och kolla om det finns ngn produkt att köpa till mina skor. Dom är i skinn och i svart färg och nu har det svarta längst fram på skorna nötts bort.. undrar om det finns ngt som gör dom lite svartare igen? :-P Ngn som vet?

Nytt golv ska läggas.




På lördag blir det golvbyte för hela slanten. Äntligen, som jag har längtat. Det ljusa golvet som ni ser längst bort ska bytas till ett mörkare golv. Det går genom hela hallen + köket. Sen hade vi tänkt fixa lite andra grejor, så som lister, lampa till köket och lite sånt därnt småpill :-) Så på fredag blir det utrivning av gammalt golv det också för hela slanten ;-) Jag älskar att hålla på med sånt därnt. I alla fall när det är i ens egna hem. Anyhow, när Patte slutar i dag vid sex är det tänkt att vi ska åka och köpa det nya golvet. Och om vi hinner blir det även en liten snabbis till IKEA. Sedan så är det ju Mästerkocken ikv. Bääääästa!

Sthlm på fredag.




Wiiie på fredag runt 20:00 åker jag, Karro, Amanda och Maria till Sthlm och partajjar! Först till Collage där vi är bjudna på middag och sen till Whiteroom. Kommer bli så kul :-) Dom har ju öppet till 05:00 där. Kaaaooos. Och jag som är van vid att dra hem från krogen klockan 02:00. Vilket iof aldrig händer.. det brukar alltid bli vid 01:00 redan. Men nu ska jag klarat! Vi lär väl inte komma hem förrän på lördag förmiddag.

Nu gäller det bara att komma på vad man ska ha på sig. Är det samma mode där borta i stockholmia liksom? Haha. Ne men allvarligt, tur att jag har några dagar på mig då att tänka. Detta gjorde ju denna gråa och tråkiga vecka ganska så mycket bättre ska jag säga er! ♥



Lugn lördag.




Vi har verkligen en mongolåjd hund. Han ska ALLTID ha huvudet på någonting. Här på mattes väska, favorit stället när han ligger ner. När han sitter är favorit stället att ha huvudet på vardagsrumsbordet och när han står upp är favorit stället att ha huvudet på soffkanten. Ja jag säger då det. Lite speciell så där.

Det vart en lugn lördagskväll i går. Vi kikade på Gladiatorerna på TV:n. Jag fick flashbacks från när jag var 11 år och kikade på det, 12 år sen liksom. Sjukt ju. Och samma grenar var det också, dom flesta i alla fall :-) I dag vet jag inte vad som händer och fötter.. vi borde åka och kika på nytt golv snart. Men lite svårt när man inte vet hur mkt man behöver :-P Måste kolla med bäste far min. Vad gjorde man utan honom ♥ Det kommer att bli fräscht med nytt golv så att vi även kan få upp våra lister. Det är inte en dag för sent!

Fan vilket tråkigt inlägg.

Hamilton och ordning och reda.




I dag har jag varit duktig. Så fort jag gick upp vid åtta i morse så började jag dammsuga lght:en. Och som det behövdes. Sedan tvättade jag+hängde tvätten, städade. Åkte till IKEA och köpte en "häst" som ni ser på bilden ovan. Började röja i garderoben, tömde, vek, hängde. Hängde en till tvätt. Nu börjar det bli lite ordning och reda. För ett tag i alla fall ;-)

I går kväll var vi ju och käkade på en supergod restaurang här i Vässan och så gick vi ju på premiären av Hamilton, BÄSTA. Persbrandt är så himla mummig i den ska ni veta. Och det får man faktiskt skriva fast att man har en boyie ;-)

Those were the days of my life ♥




Jag känner inte alls för att jobba i dag. Men vad ska man göra, vissa dagar är det ju så. I går kväll satt jag by the way och läste mina gamla bloggar från flera år sedan tillbax. Alltså gud vad kul att läsa, man skrev på ett mycket fjantigare sett och lååånga lååånga var inläggen. Om känslor, exakt vad jag hade gjort hela dagen, ja jag skrev om allt i princip. Det har jag slutat med nu då jag inte vill blotta mitt privatliv lika mycket mera. Tyvärr för det var en kul och intressant läsning. Men då hade jag ju kanske bara 30 läsare om dagen och nu är det ju ganska mycket mer än så. Man vet ju inte vilka som läser ens blogg liksom. Skriver man lite "fel" så kan ju någon ta illa upp fast att det kanske inte är riktat mot den personen alls och inte vill man göra någon som inte alls har med saken att göra ledsen eller arg. Jag menar det jag skriver vet man ju inte hur någon annan uppfattar det (nu är vi där igen - om att inte bry sig, men jag jobbar på det ;-)) Dessutom var jag så jävla kul på den tiden. Ja herregud så kul jag var, på riktigt! Sakna sakna. Mamma tycker tvärtom, hon tycker att jag är mycket kuligare nu. Men som sagt, jag kan inte hålla med. Livet var så enkelt, inga ansvar alls. Visst hade jag mina problem då också, det har vi ju alla, men i alla fall. Dessutom hade jag en mycket coolare klädstil då än nu. Jag sket verkligen i om någon annan tyckte att jag hade fula trasiga jeans med nätstrumpor under, eller bandana osv, i stort sett allt som var annorlunda. Pfff vilka var dom att döma mig och min stil liksom? Nada. Jag saknar verkligen den tiden, den tiden kommer heller aldrig igen men nog ska den bevaras fint i mitt hjärt alltid ♥ Det är väl lite så, det var alltid bättre förr, sedan går det bara utför ;-) Nee skoja bara, jag är väldigt nöjd med mitt nuvarande liv också.. men tjaa visst kan man längta tillbaka till gamla tider som skrivet :-)



Den kommande helgen.



Uäääk vad deppig man blir av regnigt och grått skitväder. Jag känner att detta kommer bli en lång och trist dag. Jag längtar till i morgon kväll för då ska jag bjuda min älskade på restaurang och sen på bio, vi ska gå på premiären av Hamilton, spääännande! Micke P. är ju en fröjd för ögat för dom flesta tjejor.. och för örat också för den delen. Det är den hesa rösten jag tänker på. Anyhow, det ska i alla fall bli mys. Vad lördagen har att erbjuda har jag ingen aning om? Kanske parteeey? Kanske en hemmamysarkväll. Man vet aldrig med mig.Jag har övervägt att inte posta fler festbilder och inte skriva mer här i bloggen om när jag går ut och festar och så. Men då kommer vi ju till mitt motto för i år, att inte bry sig om vad andra tycker och tänker. Den som lever får se.



Studentfilm från 2008.



En video från en utav dom BÄSTA tiderna i mitt liv. Gjord utav mig efter studenten 2008. Jag kan inte fatta att det är så länge sen. Som jag saknar den tiden. Nog kan jag erkänna att det kommer en liten tår varje gång jag ser på den. Den tiden kommer aldrig mer igen men den ska bevaras fint i mitt hjärta livet ut ♥ Saknar er alla tjejor!!

Oldies goldies.

 

Alltså oh my gawd vad trött jag är. Helt slut. En sak ska jag skriva, aldrig mer storhandling på ICA Maxi helt själv en vardag mitt på blanka dagen. Jag fick panik. Det var bara gamlingar där, och dom var många, det kryllade av dom. Och ni vet ju hur dom är, ska trängas fast att dom inte har bråttom till något, tar tre år på sig att parkera bilen på parkeringen, är segast i världen på att ta ut scanninglapparna (Fejset 5 cm från pekskärmen. -Få se nu, var det gurka? Nej en lök. Var den röd eller gul? Gul. Nej just det det var ju en vitlök. Gör om. Gör om igen.), väljer ut det perfekta äpplet som dom ju aldrig hittar, skannar in fel varor. Jag skulle kunna gå on and on. Med detta vill jag inte skriva att jag inte gillar oldies, tvärtom dom kan vara riktigt söta, bara dom inte är och handlar klockan ett på en måndag ;-)

Nu är det snart dags att plocka upp våran mupp till hund som är hos frisören. Vad skönt det ska bli att han blir av med ett kilo hår.. ni anar inte hur mkt han hårar.

Lovely nightie.

Här kommer några få piccis från i går. Hade så jävla kuuuul!








Vackra vän!





En Emma Damm.





Torie i tarren.












Du är oförstörd för mig.

 

Nu köööör vi. Typ iaf. Om ca 45 min ska Torie ringa, sen då jääävlar :-D

 

ps. Jag vet att min ena hand ser helt stor och mongolåjd ut. OCH att spegeln är lite skitig. Måste putsas pronto!


Sääänkt.


En liten halvtaskig bild på Helge älg med familj som var och hälsa på oss hos mamma och pappa i förrgår.


Alltså jag är helt sänkt, det känns som att jag festat sju dagar i streck typ. OK nu vet jag inte hur det känns men jag kan ju bara ana. I fredags var vi ju hos mamma och pappa och hade spelkväll, var så mysigt och roligt. I går gjorde min man en "romantisk" middag till oss. Kött och potatisgratäng, muuums. Och i kv. blir det ju som skrivet party med min Torie. Dock ska vi inte börja förkaka förrän ca 22:30. Observera att Torie då inte ens har gjort sig i ordning innan dess då hon kommer direkt från jobbet. Och hon och göra sig i ordning går inte riktigt hand i hand med varandra. Hon har dock lovat att hon redan har valt ut kvällens festoutfit MEN det tror jag vad jag vill på ;-) Hur som helst så kommer vi att rocka BMB. Det var typ flera månader sedan vi två festade tillsammans.

Nu - Kika på film och käka Vivaldi som min Pat precis varit och hämtat. Gulligaste sambon ever ♥

Spelkväll

 

 

Vi har spelkväll med mamma och pappa. Parspelet absolut överens. Så jävla kul!!

 


Go me!






I dag fick jag en liten mer komplicerad arbetsuppgift än i går. Nämligen att koppla in den nya skrivaren på kontoret. Ni vet ju hur svåååårt det är ;-) Haha! Sååå kung är jag på det. Äääntligen har vi kirrat en ny, den förra stod det hela tiden "Papperstrassel" på och den bara stod och tuggade och det tog typ en kvart innan den startade varje morgon. Så two thumbs up, waaaay up för det!

Nu är det helg. Vilket innebär god middag och bio med älsklingen i morgon och party med Torie på lördag. Kan bli hur bra som helst! :-) Jag skiter i Åre det är ingen idé att hänga läpp över det mer, jag kan ha lika kul här hemma i vässan, MINST!

di-di-disgusting.




I dag hade jag lite utav en mongolåjd uppgift på jobbet. Nämligen att linjera 5 linjer på varje blad i hela årets nya almanacka. Men egentligen klagar jag inte, ganska så soft arbetsuppgift trots allt. Nu är jag i september så nu är det bara 3 månader kvar! Spännande!

Nu till något sjukt äckligt som hände på jobbet i morse. Grabbarna ute i verkstaden ropar ut mig från kontoret in i verkstaden. Det hänger ett bilsäte utanför bildörren (förmodligen skulle dom laga något under stolen eller något) Dom frågar mig om jag ser något speciellt på bilsätet. Först fattar jag ingenting. Sen ser jag! FULLT MED TORKADE JÄVLA SNORKRÅKOR!!!! Ni vet där man har vaderna mot förarsätet. HELA den var full. Alltså så jääävla vidrigt. Man riktigt såg att det var bobbor också. Ja jävlar i helvetet så vidrigt, äcklig människa. Hur kan man bara göra så? Och sen ha benen där? Jag har en bild på det också men den lägger jag inte upp för då spyyyyr ni nog. Stackars grabbarna som var tvungna att jobba där bland kråkorna också. Ja hujeda mig!

Nytt motto för i år.



Så här kan det se ut på badrummet inför nyårsmaken. KAOS!


Fan vad tråkigt att nyårsafton är över. Fan vad man längtade till den festkvällen. Så himlans kul att kunna festa tillsammans med min älskade. Det händer inte ofta kan jag lova er. Den 9:e börjar han träna igen och kan då inte festa igen förrän i slutet av november. Men inte vill jag att han ska göra det heller, dricka under säsong alltså. För hans skull. För det ni, det är inget bra. Han är sjukt duktig och noga med det där.

Men som tur är har vi den typ av förhållande att vi litar på varandra så jag får festa hur mycket jag vill, nääe inte HUR mycket jag vill men nästan ;-) Man måste liksom kompromissa, han är borta sjukt mkt på grund av fotbollen. Och tja det är ju bäst att passa på medan man kan liksom. Det är säkert några som lyfter på ögonbrynet över att jag festar en hel del, men det skiter jag i, det är liksom deras problem. I svea får man aldrig sticka ut vettni, eller hur? Det finns ju en mall, en rätt tråkig sådan. Mitt nya motto i år ska bli att bry mig mycket mindre om vad andra tycker, om det är negativa saker dvs.

Lugn dag.



Bild från 2008.

Tidigare i dag var min fina vän Torie här och mös med mig. Vi skulle kika på film med det blev det inte mycket utav. När vi väl börjat snicksnacka så finns det inget stopp i oss. Efter att hon åkt skulle jag och älsklingen egentligen till IKEA och Maxi och storhandla men jag pallade inte. Jag vart helt plötsligt asa-trött och asa-seg. Det får vi ta ngn annan dag helt enkelt. Kanske i morgon. Vem vet.


Syrran var förbi nyss och visade upp sitt allra första läppstift! Rött och allt. Så man var ju nästan tvungen till att gratulera. Haha. Dessutom hade hon köpt ett nytt nagellack i samma färg. Hon är så söt min lille storasyster!


Nu - kika klart på Snowroller! :-)

Happy new year in pics.



Finaste Karro hade fixat jättegoda snittar.




En del av gänget.




Hela gänget, förrutom Jim som tar bild da :-)





Vi tävlade om 2011 i frågor.. jag och älsklingen kom näst sist, exakt samma poäng och allt. Tävlingen var individuell så det var ju lite kul sådär.





Micke var kung på att vispa grädde!





:-)




Jag visade mina skills, att gå på knäna med bena.. ja jag vet inte vad man säger? Äsch ni ser ju. Min vighet har det aldrig varit några problem med.






Bubbel för hela slanten :-)











Jag hade tappat bort kameran.. Och här hittades den. Asså va i helvete? Haha






Sen traskade vi till Varda där vi hittade James :-)





Micke var så snäll när mina fötter dog av skorna, vi bytlånades. Det gick dock inte så bra för honom att få i foten. Haha





Bild från tolvslaget ♥ Mi gawd I luuuuv him sooo!






Patte gick all in!





Asså vafan, 9XL finns det liksom? Tydligen.





Sedan tog jag och älsklingen efterfest oskulden. Vi drog till Blommé och hans söta tjej.





Schleeeetna!


Tack till alla inblandade i går för en supertrevlig och kul kväll!! Och gott nytt år till alla fina läsare!!