Célines 2-årskalas.

 
 
 
Min stora fina underbara lilla tjej ♥
 
 
 
Med en pippitokig dotter så blev pippitemat ganska så självklart inför årets kalas.
 
 
 
 
 
På dessertbordet kunde man bland annat hitta:
 
* Medusin
* Pippis alldeles lagom brända kardemummabullar
* 18 kilo karameller
* Pippi & Herr Nilssons krumilurtårta
* Prussiluskans spunkiga Oreocakepops
* Lilla gubbens frisidulliga kakor
* Tommy & Annikas prilliga vaniljcupcakes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tack alla ni som kom och firade vår lilla tjej på hennes Pippikalas, ni är bäst! Näst efter Céline såklart ;-)
 

Min historia om hur vi blev med hus.

Jag vet att vissa av er väntar på bilderna av huset. Men ni får vänta lite till. Vill först berätta om hur vi "hittade" huset. Jag tycker det är en ganska så festlig historia. Det började med att vi sålde våran bostadsrätt utan att veta vart vi skulle ta vägen någonstans om 3 månader. Vi visste vilket område vi ville bo i, Hökåsen, och vi ville inte bo någonstans än just där. Så vi hade ju inte så mycket hus att välja mellan på Hemnet direkt. Jag knarkade verkligen Hemnet. Och så en dag kom det ut en enplansvilla för ett helt okej utgångspris precis där vi ville bo. Jag kände mig supernervös inför denna visning då jag verkligen kände innan att det här huset vill jag ha. Ligger perfekt, enplanshus och inte för stort. Vi gick på visningen. Tillsammans med typ 100 pers till. Det var en sån där perfekt försommardag då solen sken på himlen och tomten stod i blom, det hjälpte ju inte direkt till. När vi kom hem var jag jätteledsen för jag förstod ju att vi inte skulle ha en suck med så många på visningen. Dessutom ville vi renovera massa om vi skulle flytta dit ändå och huset var relativt nyrenoverat men ändå inte vår stil, så det var lite mycket pengar egentligen när man vill göra om hela huset. Helst ville vi ha ett renoveringsobjekt så vi kunde få allt nytt och helt som vi ville. Men vi ville ju åt läget.
 
Mycket riktigt ringde mäklaren på förmiddagen nästa dag och sa att det redan var 4 som lagt bud. Och där var vi out of the game redan liksom. Jag var deppig och dagarna gick. Jag började få lite panik... vart skulle vi bo? Det tar ju oftast en stund innan man får tillträde när man väl köpt en bostad också. Inte kom det ut några hus heller. Jag fick nog, jag var fortfarande mammaledig så jag åkte till jobbet och skrev ut 200 lappar där vi i princip skrev och frågade om dom gick i säljatankar för vi var intresserade av boende i detta område. Jag tog Céline med mig i bilen och parkerade i Hökåsen tog ur hennes vagn och så började vi gå gata upp och gata ner i två dagar och la i brevlådor till hus vi kunde tänka oss att bo i (mest i enplanare då det var det vi helst ville ha), kände mig som en mupp såklart.
 
Gick förbi huset som jag så gärna ville ha och blev ledsen och skrev ett sms till Patrik "Det var ju här vi skulle bo" Han svarade "Jag vet, jag känner likadant" bredvid det huset står 10 likadana hus efter varandra och jag lade såklart i alla dom husens brevlådor. Men jag tänkte att ingen kommer någonsin svara egentligen (speciellt inte på just DEN gatan med ett stort G), men nu har jag i alla fall gjort något istället för att sitta på röven och vänta på att ingenting händer och att tiden bara går. Det ringde en till Patriks mobil redan på kvällen men det var ett hus med källare på andra sidan Hökåsen som ville ha alldeles för mycket så vi tackade nej. Jaha det var väl vår ända chans tänkte jag.
Två dagar efter ringer patrik i vanlig ordning och berättar att han är på väg hem från träningen. Och justja någon hade pratat in på telefonsvararen om ett hus som han ev. tänkte sälja där vi lagt en lapp. "-Vart?" frågade jag. Det hade han inte hört. När han kommer hem lyssnar vi av telefonsvararen tillsammans igen och jag hör då att det är grannen till huset vi så gärna ville ha. Jag tror aldrig jag blivit så glad, bara hoppade omkring i lägenheten. Det kan ju inte vara sant?! Patrik ringde upp han som skulle sälja huset. Det var sant och han berättade att han dessutom ville ha 1 miljon mindre än grannhuset som precis sålts eftersom att detta hus var ett renoveringsobjekt. Jag dog av lycka. Vänta här nu liksom, ett hus precis på det stället vi ville bo OCH vi kommer kunna få det att se ut precis som vi vill ha det. Vi slipper budgivningar och allt sånt. Det var bara för bra för att vara sant, men det var helt sant! 
Vi fick komma och kolla i huset. Mycket riktigt så var det ett rejält renoveringsobjekt. Inte bara det utan det stank rök i hela huset och taken var gula av nikotin. Men vi såg potentialen! Det enda problemet var att vi inte kunde få tillgång till huset förrän i oktober vilket betydde att vi var tvungna att mellanlanda hemma hos mamma och pappa ute på landet i nästan några månader. Och att vi skulle få ta hand om/kasta alla möblerna i huset. I och med att det var en sån bra affär så gick vi givetvis med på det. Tiden gick och i oktober fick vi nycklarna. Samma eftermiddag/kväll fick vi låna ett släp och åkte och kastade nästan alla möbler. Fattar inte hur vi hann. Sen började 2 månader av total renovering. Under dom 2 månaderna så kämpade vi alla i blod, svett och tårar vill jag lova.