Digging for gold.

 
 
Nu har kärlen släppt i marken och det betyder att det är dags för att gräva för bredbandet. Det är fasiken inte lätt när man är van vid att ha bredband sen flera år tillbaka att helt plötsligt bara inte ha det. Vad komplicerat allting blir liksom. Man kan ju inte ens uppdatera allt på mobilen utan det. Knäppt. I och för sig kan jag göra det på jobbet men det är smidigare med bredbandet hemma. Så köste vare köste vill som Anton, Emils pappa, skulle ha sagt. Ja jobb det finns det alltid när man har hus har jag märkt på dom här fyra månaderna, haha. Jag håller på att renoverar lilla prinsessans lekstuga också. Superkul ska det bli att få inreda den. Sen är det även dags att sätta upp ny osb och nytt gips i gästrummet också. Och senare i sommar ska vi ta tag i lilla toaletten. Det är tur att vi tycker sånt här med renovering är kul och att vi har så pass mycket hjälp som vi får av våra repektive familjer. Något jag inte visste själv att jag tyckte var kul var att hålla på att påta i trädgården. Nu vet jag dock inte om det är för att det är nyhetens behag kanske.. det får vi se. Men det passar bra just nu i och med att dotra älskar att hänga ute vid sin sandlåda och gungställning.

Trädfällning & utskällning.
 
Förra helgen kom Patriks föräldrar och mormor och hjälpte oss att fälla ett kastanjträd på framsidan av huset. Vilket jäkla jobb det var alltså! Vi har velat ha bort det sedan vi först kom och tittade på huset eftersom vi förstod redan från början att det skulle bli mycket jobb med det trädet. Och prio ett som småbarnsförälder ligger tyvärr inte i att rensa upp träd och grenar efter ett träd som står i blom någon månad om året. Tyvärr. Vi fick nämligen någon typ av utskällning av en granne (en äldre herre som säkerligen bott på gatan sedan husena byggdes -62) när vi stod där med motorsågen som bäst och sågade ner det. Nu skrattar man ju bara åt det men just då vart jag faktiskt ledsen. Det är bland det värsta jag vet när äldre människor ska stå över en och tänka "typiskt unga människor som inte förstår/kan någonting". Men vem är han att säga vad vi ska ha och inte ha på VÅRAN tomt egentligen? Det är ju absurt. Efteråt kommer man på så mycket man skulle ha svarat emot. Men samtidigt är jag glad att vi inte kläckte ur oss något i stundens hetta för det sista man vill är att bli osis med grannarna. Det verkar ju iof inte bekomma honom. Haha. Nåväl nu är det borta forever och kommer aldrig mer igen.. Om inte granngubben känner för att åka och leta upp alla delar och spika upp det igen det vill säga ;-)
 
 
 

Och i allt detta bestämde sig lillstumpan för att kasta ner spadar i brunnen. Som tur var hade två av tre spadar öglor på sig så att farmor kunde fiska upp dom två spadarna med hjälp av en lina med en krok på. Och där tjänade vi tjugo spenn och lite soppapengar. Wihooow 😜

Bildupdate!

Long time no see! Här hemma är vi i full färd med att planera vårt bröllop i juli. Kyrkan har varit bokad sedan ett år tillbaka men ändå känns det som att man har för kort med tid på sig, herregud. Egentligen hade vi tänkt gifta oss förra sommaren men då var kyrkan fullbokad. Är det inte lite sjukt att behöva boka en kyrka 1 år i förväg. Eller så är det väl så det är men att jag inte hänger med i den "världen" liksom :-P Jaja nu ska det i alla fall bli av. Bilder på inbjudningarna kommer så småning om.
 
Så länge får ni nöja er med lite bilder på snäckan från dom senaste veckorna.