Framåt.

Det går framåt i bygget. Nu är brunnarna i badrummet på plats. Fönster och vägg.

Den här helgen har vi hunnit med att byta ett fönster i köket. Jag är så himlans nöjd med det! Tids nog ska vi byta ut allihopa. Sedan har vi rivit en vägg i Célines blivande sovrum så hon fick ett större rum. Vi tog nämligen bort en garderob brevid som ändå inte skulle kommit till någon nytta. Det är viktigt för mig att ha henne i det sovrummet som är närmast vårat. Det kommer bli så bra så. Imorgon fortsätter rörmokarna med blivande badrummet också. 
Igensättning av altandörr.

Idag stod igensättning av ena altandörren på schemat. Förstår egentligen inte varför man har två stycken altandörrar så pass nära varandra som vi hade innan. Kanske var en fluga på 60-talet? ;-) det vart sjukt bra! Nu ska iof gipsskiva och sånt upp inuti också och panelen utanpå ska så klart målas om men det får bli i vår då vi ska måla om all panel till en annan färg på huset. Det är ju ett tegelhus men det är även lite panel upptill på huset. 

Rörmokarna drog igång på allvar i dag och det kommer bli jättebra. Blir nya rör i hela grunden. Puh så skönt. 

Vi är med hus.


Det är mycket som händer i livet här just nu. Vi har nämligen blivit med hus. Jag kan inte ta in i min skalle att vi nu har en egen enplansvilla i ett underbart område här i Västerås. Min dröm har alltid varit att mitt barn ska få växa upp i detta område då jag själv alltid ville bo där när jag var liten. I huset som vi har köpt är det knappt något gjort i sedan det byggdes 1963 då samma kvinna haft det i alla år. Så ja ni förstår ju att det är endel att göra. I princip ALLT. Rotrenovering. Förra veckan rev vi typ 5 stycken väggar. Just nu håller vi på att dra om all el. I morgon kommer rörmokarna och bilar samt drar om alla rör och sätter i nya brunnar. En av altandörrarna ska sättas igen och fönster i kök och badrum ska bytas dom närmaste dagarna. Resten av fönstrena får vänta tills det blir varmare igen. Så just nu är det massa underarbete som sker liksom. Längtar till vi får börja göra lite finare saker som typ tapetsera fondväggarna eller sätta upp det nya köket vi beställde i går. Fördelen med att köpa ett renoveringsobjekt är ju att man kan få det helt i sin smak. Men ja det är det ju sjukt mycket arbete och väntetid men der är det värt :-)