Céline - 8 månader.

 
 
 
Den här månaden har Céline lärt sig mest hittills.  Bara någon dag efter att hon blivit 7 månader lärde hon sig att klappa händerna själv. Oftast när man frågar om hon kan klappa händerna så gör hon det.  Vinkar gör hon också ibland men bara när hon själv känner för det. Hon har även lärt sig att “krypa” Hon står inte på alla fyra och kryper men hon har sin egna stil och det går undan kan jag lova. Ibland känns det som att man inte gör annat än att springer efter lillskruttisen. I och med krypningen så blev hon också lite mer rastlös och väldigt aktiv. Så att sitta still i en minut eller två i famnen är det inte längre tal om. Hon har en vilja av stål och är riktigt envis. Inte konstigt med tanke på hennes föräldrar.

Hon har även lärt sig att sätta sig själv från liggande position. Lika glada och chockade blir vi båda två när hon precis suttit sig själv. Stå själv och hålla i sig kan hon göra, men bara en superkort stund ännu. Hon pratar på som bara den, än så länge kan man bara förstå mamma och pappa av det hon babblar om. Iblir det även ett “mammpapp”. Pincettgreppet har hon börjat med också. Just nu håller vi på att träna med lite bitmat men hon är svår när det gäller mat. En riktig liten finsmakare. Något hon i alla fall gillar att stoppa i munnen själv är gurka, melon och korv. 

Dom senaste två veckorna har hon fått nattskräck vilket betyder att hon vaknar klockan 02:00 varje natt och skriker för sitt liv. Man kan inte få kontakt med henne och heller inte väcka henne. Ingenting man gör fungerar som tröst. Superläskigt och superjobbigt. Så sömnen är lite kaos just nu. Natten till i dag var nog den värsta på länge. Hon (Vi andra också) var då vakna mellan 02:00-04:30. Så man är inte tuffast i stan idag inte.


Minnestavla.

 
 
 
 
 
Äntligen har jag tagit tag i att göra Célines minnestavla med hennes allra första kläder som hon bar på BB, på glaset står det "We don´t remember the days, we remember the moments". Åh så små och puttinuttiga kläderna är. Vi visste ju inte könet innan så vi hade med oss en blå och en rosa body. Det känns inte alls längesedan men i morgon är det fasiken 8 hela månader sedan. Självklart får ni er en månadsrapport  morgon också. Och J-A det är bedrövligt hur dåligt jag bloggar these days, I know. Men med en liten röjare här hemma så är det fasiken inte lätt att få tiden till det.

Skrotunge!


Den här lilla tjejen vill numera gå upp helst klockan 05:00 om morgnarna. Det vill INTE mamma kan jag säga. Inte ens Nyhetsmorgon har ju börjat då förfasen. Det sjuka är ju att hon liksom vaknar superglad och pigg och ligger och klappar händerna. Jag har verkligen varit bortskämd innan då hon vaknat runt 08:00-09:00 varje morgon. Men kände på mig att denna dag skulle komma. Och så ovälkommen den är ;-) 

Något trevligt i dag är i alla fall att jag ska få fixa mina naglar idag. Fick det i födelsedagspresent utav my best Starsistah :-) det var ett tag sedan man fick bli bortskämd med sådant. Fick även presentkort hos en fotvårdsgrejsimoj. Undrar om syrran tycker jag blivit sunkig? Haha nemen det ska bli fint. Nu fattas bara en helkroppsmassage. Borde egentligen alla få en gratis efter man gått med en unge inom sig i 9 månader.

Nästa blogginlägg blir nog om det här med barn och kön då det verkligen är på tapeten runtom i bloggar just nu. Har lite att tycka till om där även jag. Var ett tag sedan jag tyckte till nu. För lugnt och skönt kanske ;-)

insta.

För er som inte orkar vänta på mina glesa uppdateringar här på bloggen så kan ni lägga till mig på Instagram om ni vill. emmadamm heter jag där! ♥