Rensning av Célines garderob.

 
Klädhög som ska vikas och förvaras i en plastback.
 
 
 
Bodysar.
 
 
 
 
Byxor. Glömde fota dom vikta klänningarna, pyjamasarna, overallerna, koftorna och mössorna. Men orkade inte ta upp det igen.
 
 
Det är sjukstuga här hemma och då får man sysselsätta sig med saker som är mindre ansträngande. Som att rensa i Célines garderob till exempel. Detta är hennes kläder i storlekarna 50 och 56 som nu är för litet. Mest neutrala färger eftersom att vi inte visste könet innan. Varje gång jag får lägga bort ett utav hennes plagg så gör det ont i hjärtat på mig. Och att kasta eller sälja kläder skulle jag verkligen inte klara av. Kanske blir det att jag säljer endel plagg om några år. Men absolut inte favoriterna, dom ska sparas till Céline när hon blir stor.. kanske hon då vill ha dom om hon får barn någon gång i tiden? Hon kommer få göra vad hon vill med dom. Mamma och pappa har tyvärr inte kvar några utav mina kläder från när jag var bäsing. Synd hade varit coolt om Céline hade kunnat bära något som jag hade på mig som liten bäs.

Maclaren Quest Sport

 
Den här vagnen är på väg hem till Céline, en Maclaren Quinny Sport. Tanken är att det ska bli en resevagn sen. När hon blivit lite äldre såklart, eftersom att vagnen inte är vändbar. Vi var inne på en vändbar Quinny Zapp Xtra först men den skulle bli så stor när man föll ihop den samt att det inte fanns en reseväska till just Xtran. Alltså det här med barnvagnar... vad är grejen? Det är ju hur kul som helst. Buggan kommer alltid att vara favvisen nummer ett, men jag är rädd för att chassit ska bli förstört när man flyger med den. Dom är ju inte så varsamma med bagagen precis dom som lastar på och av flygplanen och Bugaboons chassit är ju ganska så skört eftersom att det ska vara så lätt som möjligt.

Céline - 4 månader.

 
 
Nu är hon alltså 4 månader lillskruttan. Den här senaste månaden har gått så sjukt fort, känns inte alls som att det var länge sen jag sist skrev 3-månadsuppdateringen.  Såå vad har hänt då? Massor känns det som. Hon älskar numera att stå när någon håller henne under armarna men hon orkar inga längre stunder. Hon vill helst sitta för annars kan man ju missa något och ligger hon på rygg så gör hon som små situps liksom för att försöka komma upp. Skitagulligt. Hon kan ju inte sitta själv ännu men med stöd går det bra små korta stunder. Hon har fortfarande händerna i munnen näst intill hela tiden och dom är alltid dyngsura eftersom att hon dregglar en hel massa. Och har hon inte sina egna händer i munnen så tar hon mer än gärna in mammas hand i munnen.
 
Leksaker blir mer och mer intressant för var dag som går. Roligt nog så är hennes två ugglor favoriterna. Dom har hon till och med skrattat högt åt som hon även började med denna månad. Mitt mammahjärta smälter ganska så mycket när det sker kan jag lova. Finaste skrattet jag någonsin har hört. Hon har börjat sova i egen säng, innan sov hon i ett babynest mellan oss. Och jag tror att det är jobbigare för mamma att hon inte sover mellan oss längre än för henne själv faktiskt. Och till sist så har hon även testat gröt. Det var väl ingen jättesuccé direkt och vi kan nog konstatera att det inte är något litet matvrak vi har.

Dopgåvor.

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plus pengar på Célines konto :-) Supertack till alla gästerna än en gång!

Célines kuddhörna.

 
 
 
 
Nu är den äntligen klar kuddhörnan hennes. Och som hon gillar den. När jag la henne i den började hon smila som aldrig förr. Vi läste alla hennes böcker och mös. Myshörnan är just nu placerad där sängen stod innan. Men eftersom att sängen nu står i vårat sovrum så får kuddhörnan vara där så länge. Det ser så tomt ut där annars. Men när sängen flyttar in igen så får kuddhörnan flytta till det hörnet där den var tänkt att vara placerad egentligen.

Célines dop.

 
 
 
Gudfar Pontus, gudmor Malin, Mamma Emma, Céline och Pappa Patrik i Badelunda kyrka 18-05-13 .
 
 
 
 
70 sånna här klänningservetter vek jag.. tog ett tag vill jag lova.
 
 
 
 
 
 
Dessa vagnar klippte, vek och klistrade jag ihop själv och placerade ut på borden lite här och var.
 
 
 
 
Egengjorda vimplar. Gjorda i papp. Ser att bilderna fick lite dålig kvalité nu när jag förminskade dom.. typiskt.
 
 
 


 
Även dessa ugglskor som jag hade som dekoration vek, klippte och klistrade jag ihop själv. Dessa var riktigt pilliga att få ihop.
 
 
 
 
 
 
Sugrör med fina texter på.
 
 
 
 
 
Fikabordet. Och detta var tyvärr den enda bilden jag fick på våra egengjorda cupcakes. Tyvärr med tandpetarna sittandes kvar i all stress också. Dom sitter i pga att vi hade folie över natten över dom.
 
 
 
 
 
Egengjorda cakepops. Oreos innuti och vit choklad utanpå.
 
 
 
 
 
Finaste doptårtan som vi beställde. Den är dock felskyltad på bilden.. det står prinsesstårta. Ändrade det efter att  bilden var tagen. I tårtan var det kindefluff. Så himlans god.
 
 
 
 
Prinsesstårtor.
 
 
 
 
 Presentbordet.
 
 
Dopet var riktigt lyckat. Céline var glad hela dagen. Och det är ju inte alltid småbarn är det om man säger så ;-) Mommy is proudie! Tack till alla er som kom och förgyllde Célines dopdag ♥

Vallby friluftsmuseum.

 
I dag hängde vi (öppna förskolan) på Vallby friluftsmuseum. Hur mysigt som helst eftersom att det var sånt underbart väder. Solen sken och det kändes verkligen som sommar. Bilderna är tagna med iphonen.. därav inte den bästa kvaliten speciellt eftersom att dom är tagna på avstånd och med inzoomning. Här på bilden har ni i alla fall en utav grisarna.. så jädrans stor.
 
 
 
 
En get med sin nykläckta lilla killing. Åh vad jag hade velat gosa med den där lilla killingen.
 
 
 
 
 
 
Nappträdet där man får hänga upp sina gamla nappar när man ska sluta med dom.
 
 
 
 
 
Kusen och lite får. Hur ljuvligt doftar inte hästar? Känns alltid som att jag är 10-14 år igen då när jag hade mina egna ponnysar.
 
 
 
 
 
 
Sedan vart det picknick i gräset. Céline ville mest ligga och snurra runt runt.. det är typ det enda hon gör nu för tiden. Sen blir hon ap-förbannd när hon väl ligger på mage och vill genast bli tillbakarullad igen.. sen håller det på så, haha. Dagen har varit supermysig men nu är jag helt slut och vi har fullt upp här hemma med massor utav bak och förberedelser inför dopet.. det kommer över 60 pers så det är endel. Att baka till så många är ju inget man gör på en förmiddag märker jag nu.. haha. Nu fick jag en liten paus och Céline och jag väntar på att pappa Patrik ska komma hem så att vi kan åka till lokalen där vi ska fika efter dopet i morgon. Vi ska göra i ordning med all dekoration och det där så det inte blir så mycket att tänka på i morgon.
 
 
 

Försvunnet inlägg.

 
En teckning jag ritade på mig själv år 2006.
 
Men ååh kul att jag satt och skrev ett lååångt inlägg (långt för att vara mig) om vänskap i dag och så försvann inlägget när jag skulle byta kategori på det. Suck. Orkar inte skriva nytt heller.. men kanske hann några läsa det i alla fall.. jag får skriva om det när jag har ork igen. Typiskt när jag äntligen tar mig tid och bloggar liksom.
 
Nee nu ska jag baka till dopet på lördag. Oj så mycket bilder ni kommer att få se då :-)

We´re going to Denmark.

 
 
 
 
 
I dag är det precis en månad kvar till vi åker till Danmark hela familjen. Det är mammsi som fyller år och har bjudit alla barn och barnbarn på en resa till Lökken i Danmark. Hon har hyrt ett stort hus med 8 sovrum (det ni ser ovan) som vi ska bo i allihopa. Så mysigt det kommer att bli. Hoppas bara på bra väder :-) Sist vi blev bjudna var vi ju till Portugal då min syster Jennie fyllde 30 bast. Då hyrde dom också ett stort hus.. riktigt mysigt när man hyr hus sådär och alla bor tillsammans :-) Dock var ju varken Céline eller Patrik med då. Patrik var hemma och bröt foten på en fotbollsmatch istället. Därför är det lika bra att han följer med denna gång ;-)

Planering.

 
 
Efterssom att pappsen Patrik var på match i uppsala i går så fick lilla prinsessan hänga med till moster Malins salong Kloak och kika medan mammsen fick sig en uppfräschning av barret. Céline skötte sig exemplariskt trots att mamma hade varit slarvig och glömt nappen i bilen. Men så där är det ju alltid nu för tiden, när man tycker att man har varit duktig med planering och att man har allt med sig så lyckas man alltid i alla fall ha glömt något. Och då en sådan liten men ack sådan viktig grej som nappen. Men ja det gick ju bra ändå som sagt.. den här gången ;-) Ja planering planering. Man planerar verkligen ALLT nu för tiden. In i den minsta detalj. Haha. Hela dagen är en plan. Tur i och för sig att jag redan innan jag fick barn gillade att planera. Jag menar allt blir så mycket lättare när det finns en plan.. visst kan saker gå "fel" även då men då finns det ju backups ;-)
 
Just det, Malle tack för håret btw! ♥

Uggletjejen ♥

 
 
Lilla du, för mig är du verkligen det finaste som finns på denna jord. Min lilla tjej. Mamma älskar dig så sjukt mycket ♥
 
"Och när hon log med sina ögon fanns det ingen tvekan alls ingen av dom andra dagarna betyder något för mig. Det kändes som dyra lyckopiller när jag mötte morgonen, allt var som förr och allt var förändrat, jag hittar aldrig hem igen. Ingen av dom långa sångerna betyder något för mig."

Mys i solen med moster Malle.

 
 
 
I dag har vi myst med moster Malin, Céline och jag. Fast först var vi på öppna förskolan och sjöng lite. Det var sommarvärme när vi satt och njöt av en sallad på kajen i solen. Så myyyys. Men måste ta fram Célines solhatt nu tror jag. Det är svårt att veta hur man ska klä dom små liven. Man vill ju varken att det ska vara för varmt eller för kallt för dom. Nåja efter lunchen åkte vi ner på stan och kikade lite. Nu är jag helt slut.. man blir så trött när första solen kommer tycker jag.. man är inte riktigt van efter en hel höst och vinter.

Den som..

 

 

..söker hon finner ;-) Och när vi ändå hittade dom så köper vi två par på en gång så hon kan ha dom när hon även är ca 1 år :-) Älskar dom!


Volangbyxa.

 
 
Gaah jag blir tokig när jag ser något som jag verkligen känner att jag måste ha och så är det slut! Som dessa leggings ovan. Hart okletat. men icke sa nicke. Hittar ingenstans. Finns det någon som läser min blogg tro som har ett par att sälja? ;-)

Vår valborg.

 
 
Under valborg har vi myst och fått rå om pappa. Det är ju inte ofta Patrik är hemma på grund av fotbollen, så när han väl är det gäller det att ta vara på tiden :-) Vi var och kikade på Célines första majbrasa i tisdags. Inte för att Céline såg så värst mycket från liggdelen men jag och Patrik tyckte att det var mysigt. Nästa år kommer hon nog se lite mer av elden. Igår åkte vi till Erikslunds shoppingcenter och åt samt handlade lite inför dopet. Nu är det inte långt kvar till dopet. Åh så trevlans det ska bli och så många bilder ni kommer att få se efter dopet! :-)