Att byta ner sig.

 
 
 
 
 
 
 
 
Ja det sker ju en hel del förändringar i livet när man får kids. Just nu håller vi på att börjar barnsäkra hemmet lite smått. Det står ju inte på förrän hon kryper omkring här hemma och börjar dra sig upp mot saker och sånt därnt. Vi fick därför köpa oss ett nytt vardagsrumsbord eftersom det vi hade innan (första bilden) är utdragbart. Vilket inte är så bra när hon börjar dra sig upp mot bordet. Plus att hon kan klämma fingrarna i det osv. Tur då att IKEA finns. Vi köpte ett nytt varsagsrumsbord i går för ynka 199 pix! Jag tror vi gav 2000-3000:- för det förra bordet. Lite skillnad. Och ändå tycker jag nästan att det från IKEA vart snyggare! Kanske vi behåller det? Jag hade ju bara tänkt att ha det som en tillfällig lösning till det att hon blir så pass stor att det utdragbara hade fungerat igen. Fast då kanske man har tröttnat på IKEA bordet och vill ha det utdragbara i alla fall igen? ;-) Vi sparar det och så får vi se.
 

Danmark 2013.

 
Céline redo för båten i Göteborg.
 
 
 
Mina brorsdöttrar Amelia och Alina på båten.
 
 
 
Pappa på texfreen med sin pensioners-öl-vagn. Haha.
 
 
 
Äntligen framme i Lökken i Danmark efter fleeera timmar i bil och båt. Tre starka karlar försökte få ihop resesängen till Céline. Dock så fick dom aldrig ihop den för den var paj. Som tur var hade vi babynestet med oss så hon fick ligga i det i en vanlig säng.
 
 
 
Några som var snabba i poolen.
 
 
 
 
Plask! Morfar (min pappa) vart som barn på nytt och åkte rutschkana ner i poolen.
 
 
 
Mormor, mamma och svägerskan Jessica spelar tärning.
 
 
 
Skip-Bo spelande medan regnet öser ner.
 
 
 
Min fina tjej ♥
 
 
 
Céline nyper morfar i näsan.
 
 
 
Frukost på sängen till den nyblivna 50-åringen. Min mor.
 
 
 
På lunchen gick vi på stan och åt buffe på någon restaurant.
 
 
 
Morfar hittade ett par fina Adidas-pjucks till Céline. Det roliga är att det alltid brukar vara morfar som hittar dom sötaste kläderna till Céline. Ni vet dom här riktigt söta och tjejiga. Trots att han är karl liksom. 
 
 
 
När vi kom "hem" till huset igen så gjorde Patrik sin goda gräddtårta till mammsen.
 
 
 
 
Mamma hugger såklart första biten. Smarrig var den med vanilj i och allt :-)
 
 
 
På kvällen blev vi alla bjudna på en superfin restaurant. Oxfilen bara smälte i munnen :-) Dock var det typ enda gången som Céline inte var nöjd alls på hela resan.. typiskt. Men hon somna tillslut i vagnen sin.
 
 
 
Mina bästa ♥
 
 
 
Fintjejorna Ammis och Alinis.
 
 
 
Brorsan och svägerskan.
 
 
 
En solig dag i Danmark. Vi hade väl typ 3 soliga dagar av 7 eller något? Det är ju helt ok.. jag trodde att det skulle vara regn precis hela veckan.
 
 
Söt-tjejen! Ser lite ut som Ida i Emil i Lönneberga tycker jag :-)
 
 
 
 
Kusinerna leker i Célines babygym.
 
 
 
En utav dagarna åkte vi till Skagen och käkade godaste skagenröran.
 
 
 
På midsommarafton hade vi regn. Men som tur var lös dessa tre tjejor upp i sina blommiga kläder.
 
 
 
Syrran var glad för snart vankades det midsommarmat!
 
 
 
MUMS!
 
 
 
Mums igen. Patrik gjorde sin gräddtårta igen.
 
 
 
 
Här är vi på väg hem och väntar på båten i Fredrikhavn.. Fredrik hade fått en ny väska och modellar i den. Visar alla sätt man kan bära den på osv. Mupp, vi dog av garv.
 
 
On the boat. Patrik hittade våra namn.. sötnos.
 
Det gick superb att resa med lillskrotan. Trodde att det skulle bli mycket jobbigare och krångligare med båtresa och bilresa osv. Men hon sov mest. Nu längtar vi till nästa resa med henne som blir den 2:a december. Men mer om den senare.
 

Céline - 5 månader.

 
 
 
Okej jag vet att jag ofta skriver att tiden går fort liksom dom flesta småbarnsföräldrar gör. Men nu är det verkligen läskigt hur fort det går. Det är nog en kombo mellan att vara småbarnsförälder och att det är sommar. För sommaren går ju alltid snabbare.

Nåväl hur har vår lilla tjej utvecklats denna månad? Jo hon är först och främst mycket starkare så nu är det helt okej att ligga på mage, vilket hon har hatat fram till nu. I bland gör hon även som små armhävningar. Vi har bytit till sittdelen på vagnen då det började bli tråkigt att ligga. Än kan hon inte sitta själv utan hon lutar sig för mycket framåt som en fällkniv när vi försöker. Hon har hittat sina fötter och ligger och klämmer och känner på dom mest hela tiden. Hon har dock inte lyckats få in dom i munnen ännu. Men med munnen pruttar hon däremot för fullt.

Första förkylningen och magsjukan har hon hunnit med denna månad också. Lilla pluttan. Det värker i mammahjärtat när sådant sker vill jag lova. Vi har ju testat massor utav olika smakportioner också. Än har vi inte lyckats hitta något som är topnotch för fröken finemang. Det mesta är urk men vi ger inte upp. Hon har även varit på sin första semester. Vi var till Danmark en vecka med familjen och det gick hur bra som helst att resa med skruttan.
 
 
 
 

Tackkort.

 
 
 
 
 
 
32 stycken tackkort gjordes. Tog sin lilla tid vill jag lova. Jag tror inte dom som öppnade korten kan förstå hur jag kämpade med spetsbanden som sitter runtom kortet (Dom ska by the way dras av och inte öppnas liksom). Stansen som stansar spetsen hade nämligen gett upp sen sistens. Så dom sista fick faktiskt Patrik hjälpa till med att stansa, då mina händer inte längre pallade trycket. Jag vart ganska nöjd jag med korten även denna gång. Ja förutom att jag glömde att göra dikten till höger i kursiv stil men jag orkade inte skriva ut nya. Nu känns det helt tomt.. inget mer att göra och pyssla med inför dopet :-( Tänk om man kunde få jobba med något sånt här, vilken dröm! Vad är det för typ av yrke? Finns det något sådant yrke ens?

Newbie höstkollektion 2013.

 
 
Jag längtar visserligen inte till hösten men tror ni att jag blev glad när jag fick se att Newbie från Kappahl kommer att sälja ugglebodysar i höst? J-A! Dumma Newbie, att dom hela tiden ska göra så fina kläder. Varje gång jag tänker att nu, nu ska jag inte köpa fler kläder denna månad till Céline, så kommer dom med något nytt och fint som hon bara mååååste ha ;-) Jaja shopping är också ett intresse I guess ;-)

Leva rövare i sängen.

 
 
Nu kan man ju leva rövare i sängen tycker Céline, nu när man inte längre ligger i babynestet liksom. Vi har haft henne sovandes i babynestet även i spjälsängen ända till i natt eftersom hon varit så van vid att sova i det. Jag tänkte att det skulle göra så hon kände sig trygg när hon skulle börja sova i egen spjälsäng. Men det gick faktiskt hur bra som helst i natt utan nestet. Det var först i morse hon låg och snackade, snurrade runt och hade sig. Hon kände väl sig fri. Haha snuttan.

Pappa och dottermys i kuddhörnan.

 
 
 
 
Men åh mitt hjärta smälter bort lite. Här ligger Patrik och läser/sjunger ur "lille katt" boken för Céline. Tror ni att jag blev förvånad när Patrik inte automatiskt valde att läsa ur fotbollsboken, utan att han faktiskt valde SJUNGA ur Lille katt? Han som hatar att sjunga. Och ser ni Célines hand som håller på Patriks överarm också? Så gulligt att mitt hjärta som sagt smälter bort. Mina gullisar ♥