"Heeeej tjockiiiiis!!"

Nu kanske jag kommer att vara en sån där dryg en, men sen när vart det okej att kalla någon tjockis? Bara för att man är gravid så är det helt plötsligt okej från alla håll och kanter att påpeka ens kropp och dess nya utseende? Jag upplever oftast att det är män i 40-70 årsåldern som kommer med den där kommentaren "Heeeej tjockiiiiis". Det tycker dom är askul och oj så finurliga dom precis varit. Roligaste på hela dagen. Enligt dom. Visst menar dom säkerligen inget illa utan dom tycker väl att man borde förstå med alla dessa graviditetshormoner, foglossningar och drastiska förändringar av kroppen att dom syftar på den växande bulan man har till mage. Om det är någon gång som man borde vara försiktig med att kommenterna någon annans kropp så är det väl nu? Trots att kommentaren börjar bli ganska vanlig så blir jag lika förvånad varje gång någon ropar "Heeeej tjockiiiiis!" 
 
Jag har gått upp en massa i vikt under dessa 6 månader och kommer säkerligen att gå upp mer dessa resterande 3 månader. Jag trivs inte alls med det. Jag tror inte att det är många som tycker att det är kul att gå upp i vikt någonsin men om det nu skulle finnas en tid som det är mer okej att gå upp i vikt så är det väl nu när man är gravid? Jag väger mig inte och kommer inte att göra det heller. Varför ska man ha ännu en sak som en siffra att oroa sig över under graviditeten? Räcker det inte med att behöva tänka på förlossning, blöjor, om man blir en bra förälder, amning/flaskmatning, bilbarnstolar och allt vad det nu är? Vikten kan man väl ta tag i när bebis väl är ute anser jag. Det jag ville komma till är väl att det då inte hjälper när folk kommer med dessa tråkiga hälsningar och kommentarer. Jag ser bara inte det roliga i det hela och jag skulle för mitt liv ALDRIG under några som helst omständigheter kunna kalla någon för tjockis.

En ny teckning: Gravid v. 25

 
Gravid 24+3
Ääääntligen en ny teckning. Det blev en på mig själv denna gång som min kära sambo fick som en surprise :-) Trosorna var ingen hard hit att rita kan jag lova er.. tog ca 6 timmar skulle jag tro. Minst. Det har inte blivit mycket ritande alls 2012. Tre teckningar hittills såg jag när jag kikade i arkivet.

Vecka 25.

 
 
Shiiiit en hel månad sen jag sist skrev. Ni är så tappra ni läsare som fortfarande klickar er in varje dag trots no update. Meeeen nu kommer det äntligen en :-)
 
Jag är nu i vecka 25, går in i 26 i övermorgon. Vilket betyder att bebben nu har en chans att överleva utanför livmodern :-) Med hjälp av respiratorer, monitorer och mediciner givetvis. Nu längtar vi till vecka 30 för då är det "bara" 10 veckor kvar till vi får träffa plutt. Det börjar kännas att man är gravid nu trots att magen inte är överdrivet stor ännu. Foglossningen slog till runt vecka 20. AJJAJJ. Vilket betyder no more promenader vilket också i sin tur betyder en rund och glad kexchoklad mami. Men vad spelar det för roll med tanke på vad jag får i utbyte? Det är en världslig sak när allt kommer omkring.
 
Barnrummet är nästan helt klart, det ska bara upp lite väggkuber och tavlor och sånt där krimskrams innan fotning. Det mesta till bebis är även inhandlat vilket känns skönt. Det är så himlans kul att shoppa bebisprylar. Roligare än att shoppa kläder till sig själv. Och då ÄR det roligt :-) Och när det nu är första barnet så får man faktiskt köpa allt nytt med gott samvete tycker vi ♥