Dagen i bilder.



Dagen i bilder.

Min morsdag present :-)

Detta var vad min käraste mor fick utav mig i morsdag present.



Paketet :-)




Vad som gömde sig i paketet.





"Modellen" är jag själv.

Tankar och funderingar.

Snart ska vi ner på staden och fixa lite grejer och sedan ska vi åka hem till mamma och pappa, inte bara för att sola och bada utan för att fira världens bästa mamma på hennes dag :)

Jag sitter här och funderar. Funderar kring mycket runt detta med ritandet, linnen, konsten, jobb osvosv. Jag funderar på vad jag verkligen VILL göra här i livet. Vill jag ens bli en framgångsrik konstnär? Det är inte det att det går dåligt, tvärtom just nu. Men endå så tvekar jag. Det är en tuff bransch och man känner sig aldrig tillräckligt bra ska jag säga er. Man vill alltid nå högre, bli bättre osv. Och jag vet inte om jag kommer orka att känna den pressen och stressen för alltid. Nu hade jag ju fått världens erbjudande, kanske bland de bästa man kan få? Men jag tackade nej. Jag hade inte bara synits i kända bloggar utan också i tidningar. Med stora erbjudande kommer stora funderingar och tankar och det är läskigt att avgöra redan nu vad man ska ta för beslut. Jag vet ju inte om beslutet jag tog var rätt, tänk så kommer jag att ångra mig? Eller så kanske det var det bästa jag kunnat göra? Jag vet faktiskt inte. Vad jag vet är att jag aldrig vill att det ska stiga mig åt huvudet.

En annan rädsla är att om jag jobbar med detta så kanske det kommer att ta bort charmen med att rita då det mer blir ett jobb? Men samtidigt så är det ju konsten jag BRINNER för och kan man då få ett bättre jobb? Det finns ju samtidigt aldrig en garanti för att det alltid kommer att gå bra. Vad ska man göra då? Jag vet inte som sagt.



Sommardag!

Det har blivit lite dålig uppdatering här i dag känner jag. Jag har suttit vid poolen här hemma hos mamma och pappa hela dagen. Så jag har inte haft tid med datorn. Tyvärr har det varit lite för kallt för att bada för mig. Men Amelia, min brors ena dotter var den som hoppa i först i år, hon badar iof hur kallt det än är. Så Fredriks fru och hans två döttrar, jag och mamma har haft en super mysig dag här hemma, en riktig tjej-dag! Nu kom pappa och min bror hem så nu ska vi grilla, supermysigt! Gud vad jag älskar sommaren det finns inga bättre stunder än dessa.

Hoppas att ni har haft en helt underbar lördag :-)





Lilla Alina.





Amelias första dopp. Haha.





Jag och Amelia.

Emma fyndar.

I går kväll åkte jag och bejby på marknaden dom har här i Västerås i helgen. Jag brukar inte längre gå på marknaderna för det är alltid samma skit liksom. Men nu var jag så himla sugen på en langos, dom är så satans goda. Och när vi endå var där så gick vi runt och kikade en snabbis. Och titta vad jag hittade! Ett nitarmband för endast 20 kronor. Hade jag köpt det på tex Chicy hade jag fått betala 169 kronor. Tyvärr fanns det bara ett så om ni bor i västerås och vill ha ett så är dom slut. Detta kommer passa såå bra bland alla mina armband jag alltid har på armen. Som syster min brukar säga när jag ska sätta på allihoppa "Nu ska juuuvelerna på" Haha.
 




Nu åker jag hem till mamma och pappa och steker lite vid poolen. Stannar nog där resten av dagen. Men min lilla söta bloggdator följer självklart med.

Lasset med nya linnen är hemma!



Så nu har jag fått hem lasset med linnen och det vart en hel del, alla är inte ens med på bilden! Så nu är det bara börja att beställa mina vänner! Dom motiven jag har just nu är Life will change och Starbucks. Maila mig om du vill beställa: [email protected]

Jag tävlar.

Jag är inte ofta med på tävlingar men denna tävling måste jag bara vara med på och tävla. Det är en utav mina favvobloggar som har tävlingen, nämligen The hills bloggen! Jag har alltid velat ha ett par Ray Ban Wayfarer. Pilotbrillorna är också sjukt snygga och egentligen skulle det inte spela någon roll vilka par jag skulle vinna (om jag vinner) för båda är sjukt snygga.

Egentligen skulle jag väl inte tipsa er om tävlingen då det blir mindre chans för mig att vinna men jag gör det ändå för ni som älskar The Hills och inte har sett denna blogg måste verkligen kika in på den! Hon som har bloggen gör ett sjukt bra jobb med den!



Which one?

Hej mina vänner,

Tryckeriet ringde nyss och kom med en lite dålig nyhet, att det bara fanns typ 5 stycken av vissa storlekar. Men jag kommer göra en helt ny beställning när jag hämtar hem dessa linnen vilket blir i dag redan! Vi får se om jag kör lite nya motiv då också. Det är ju lite tråkigt att köra med samma motiv hela tiden kan jag tycka. Tänkte också köra på den trekvartsärmade tröjan. Kanske ribbade linnen också? Eller t-shirts? Vi får se.


Hur som helst så behöver jag lite hjälp angående tryck här. Vilket utav dessa två ska jag trycka upp?



Test

3b855faacfc34d6565df9af8cf47c3a0.png

Mina bebisar!


Petter.



Bilden är tagen med kamera och ger inte teckningen sin rättvisa.

Dagens text!

Satt och läste runt på bloggar som avnligt, hamnade på en utav mina favoritbloggar nämligen Annas. Där hittade jag min nya favorittext! Hoppas att det är okej att jag kopierar den av dig gumman?

"Men blööörp vad trött jag blir på en del människor. Som aldrig hittar på något eget. Som känner sig hotade av andras framgångar, som måste hävda sig själva genom att kopiera, göra likadant och samtidigt sätta sig själva i offerroller och spela helgon med fula knep.Med påklistrad gloria och undangömd djävulssvans."

Jag hade inte kunnat skrivit det bättre själv. Hallelujah!



Soaked in luxury.



Åwwh hur pretty är inte den här klänningen från Soaked in lyxury då? Älskar verkligen färgen och knytningen och allt med den, den är bara så jag :-)

Vero Moda tävlingen.



Man kan alltid hoppas på att vinna :-) Fast juryn kommer ju att välja ut en utav dom tio bästa så det är ju inte alls säkert att man vinner eller ens kommer tvåa för att man ligger högst på listan. Men det kan ju vara till en fördel :-) Vore så kul att komma etta och ha sitt motiv på linnen på Vero moda men även att komma på andra plats då man får shoppa för 5000 kronor med Ebba Von Sydow. Vinner man inte så vinner man inte, det kommer nog komma nya tävlingar under tidens gång :-) Men det är ju värt ett försök.

Glöm inte att RÖSTA!

Johnny Depp är klar!



KLAR! Jag vart riktigt nöjd denna gång :-) Tyvärr har jag som sagt ingen A3 scanner så jag har tagit kort på teckningen vilket gör att kvaliten/ljuset/skuggorna inte blir det bästa precis.

JD3.

Då kör vi vidare på Johnny Depp då, inte mycket kvar på den nu :-)



Det går fortfarande att tävla!

Tänk att ni är 370 stycken som är med och tävlar om mitt linne just nu! Och ni har ända till söndag på er att vara med och tävla så ni lär ju bli några fler :-) Det känns underbart att ni gillar linnet så pass mycket. Och ni kan vara så säkra på att ni kommer finna fler tävlingar hos både Linda och mig angånde min konst. Vem vet kanske att vi lottar ut någon teckning också i framtiden :-) Vore väl lite häftigt?



I'm famous.

Kom nyss hem från stan. Blev inget shoppande för mig förrutom två tidningar, för nu ska varenda krona sparas tills vi åker till Bulgarien. Patrik skulle ta ut någon vinst som han och hans fotbollslag hade vunnit. Och just ja vet ni? När jag gick på stan i dag så var jag tvungen att ha mina stora Dior-brillor på mig så att ingen skulle känna igen mig för jag är ju sååå känd här i Västerås nu :-) (Fet ironi)

Nu ska jag ta mig ett mumsigt äpple och kika klart på rysaren vi började titta på i går. Och i kväll är det DH, åååh så jag längtar!!



Just my luck!



Titta vad jag fick hem i postlådan i dag. Ett superfint linne. Hugo skulle så klart vara med på bilden när jag skulle fotografera linnet den lilla mupp-hunden. Ska snart åka iväg på ett ärende och då åker smyckerna på och vips så har vi en dagens outfit. Förövrigt så håller jag på att bli sjuk känner jag. Superkul nu när sommaren verkar ha kommit. Just my luck!

Varumärkeskoll.

Snodde denna från Engla, hoppas att det är okej för dig? Hoho!

 

SKOR: Ballerinas från Jimmy Choo.

SNEAKERS: Vans & Converse.

JEANS: Tsubi och Gina.

T-SHIRT: Junk food.

UNDERKLÄDER: Hanky Panky.

VÄSKA: Top shop.

PLÅNBOK: Friis.

SOLGLASÖGON: Stooora Dior.

KLOCKA: Mobilen.

SMYCKEN: Massa armband och ringar samtidigt från en massa olika märken fast favvo armbandet är det oranga från Hermes.

TV: Stor platt TV från LG.

MOBILTELEFON: Nokia E71.

MP3: Ipod.

DATOR: Röd laptop från Dell och en liten råsa plutt från Acer.

SMINK: Lancome, Chanel och Makupstore.

ANSIKTSKRÄM: Lancome.

DEODERANT: Lacoste.

TANDKRÄM: Colgate.

SCHAMPO/BALSAM: Matrix.

TVÅL: Bodyshop.

PARFYM: Lacoste, Burberry, Victor & Rolf + fler.

MINERALVATTEN: None.

VIN: None.

DRINK: Bacardi razz.

BRÖD: VITT nybakat bröd, mummmmsss.

MAT: Husmanskost och kinamat.

GLASS: Magnum temptation.

GODIS: Choklad.

SÄNG: Ikea.

LAKAN: Ikea.

FRISÖRSALONG: Syrrans.

DAGSTIDNING: VLT.

MAGASIN: VR.


Alldeles nyss.


Gipsad syster.

Huga vad trött jag är nu. Vi åkte som sagt till IKEA och gick där i en timma, Mallan köpte endel grejer och jag köpte servetter, haha.

Sedan stannade vi vid Nordik en annan inredningsaffär och därefter åkte vi hem för att börja gipsa Malins överkropp. Haha. Ja det gick ju inge vidare då  Malin hade råkat köpa alldeles för lite gips ;-) Och när vi sedan skulle klippa upp och dra av skiten så satt det ju fast i Malins små hår på kroppen så jag fick dra så där snabbt som man gör när man ska dra av ett plåster ni vet, bara det att jag var tvungen att göra så flera gånger och oj vad vi skrek och garvade. Så mycket som bara vi två kan göra med varandra :-) Efter det fick jag hjälpa henne att skrubba av gipset hon hade kvar på kroppen i duschen medan hon skrek: . - AJ AJ!! Och efteråt tittar hon på mig med sina bruna cockerspanielögon och säger: - Ebbe, det här var ingen bra idé va? Ja jag kallas för Ebbe hemma, lång historia. I alla fall, nu tror jag att hon ska köpa en sån där "docka" på blocket i stället. HOHO!


Jag är så satans sugen på jordgubbar nu att jag tror allt att jag ska åka och köpa mig några! Dom hade jättefina utanför IKEA men dum som jag var köpte jag dom inte när vi var där. När jag kommer hem sen så ska jag rita lite.





En gipsad syster!

Mallan nya Bea Szenfeld?

Go mörrn.

Snart kommer systra mi och hämtar upp mig och då ska vi åka till IKEA. Hon har nyss köpt en ny lägenhet som dom håller på att renoverar så hon behöver lite nya saker och sådär.

Sedan ska vi hem till mami och papi och färga mitt hår då hon har en "salong" där hemma. Sen så ska vi göra en sjukt rolig grej! Haha vi ska gipsa hennes överkropp för att sedan ha det som en sån där provdocka ni vet? Haha. Malin har länge drömt om att bli designer och efter att hon träffat Bea Szenfeld på något möte så ska hon nu börja på allvar. Hon har alltid varit superduktig på att sy. Hon sydde både hennes och min studentklänning och även en fin "bal-klänning". Jag vet hur sjukt duktig hon är så jag tror hon kommer komma långt inom det om hon satsar. Vore ju coolt om hon och jag kunde jobba tillsammans sen också! Hon designar plagg och jag designar tryck.




Vackra syster i hennes egensydda studentklänning.





Hon vi hennes egensydda "bal-klänning".

Mötet gick bäst!

Wihuuw mötet gick så bra det bara kan gå! Jag längtar verkligen tills ni får veta vad det är och tills allt kan börja. Mest glad är jag för att dom tror så starkt på mig och verkligen vill satsa på mig! Hoho.

Innan jag gick på mötet så fick jag världens sötaste sommar-klänning av min mami. Den kommer vara perfa på stranden när vi åker till Bulgarien med bara en bikini under.

Juste Patriks lag vann och Patrik gjorde ett mål för miiiig :-) Love you babe!!



Den är mycket sötare i verkligheten, med små knappar och band. Och den är från Ichi.

Hot stuff.



Seriöst, hur snygg är inte Citty i mitt Starbucks linne? Hot stuff I'm telling you!

Bilderna är tagna från Citty's egna blogg.

Update.

Todeliiiee,

I dag blir det möte om lite allvarliga grejer i karriären som sagt. Konstig dag att ha möte på kan man tycka. Men det var den enda dagen som funkade så varför inte? Åh så spännande detta ska bli mina vänner. Hoho.

Direkt efter mötet blir det fotbollstittande då min kära P har match mot Syrianska botkyrka. Hoppas att det blir en stark sol i dag för jag brukar frysa som fasiken där på läktaren.




En gammal gammal teckning på Lindsay Lohan.

Exhalterad.

Ja hörreni jag har som sagt en del på G just nu vad det gäller mitt företag dvs konsten/linnena. Kan dock inte berätta något om det ännu förrutom att jag förhoppningsvis ska på möte om det i morgon och att jag är väldigt exhalterad.

Jag har inte gjort så mycket i dag faktiskt. Jag och P har kikat lite på film och var nyss och köpte massa jordgubbar och glass till Robinson i kväll. Våran favvo-stund på veckan, muppar som vi är :-)



Ritmaterial.

Jag tänke visa lite vad jag använder mig utav för material när jag ritar.




Jag har alltid teckningen underst och över högra sidan dvs där jag kommer att ha min hand, har jag ett vitt kladd-papper så att inte min hand ska kladda ner något. På pappret lägger jag även upp materialet jag behöver för att skapa. Det vill säga, suddigummi, knådgummi, två stompfar i olika storlek och oftast tre olika styrkor på pennorna. Jag försöker lägga pennorna i hårdhets-ordning men dom flyttas ju runt under tiden jag tecknar.

Suddet använder jag väldigt sällan då det ofta tar bort för stora partier när man vill ha bort något, istället använder jag mig utav knådgummit. En tecknares bästa vän ;-)




Pennlagret har jag också alltid vid sin sida då pennorna slits ganska snabbt.




Och så ritar jag på Cansons papper. Detta är ett A3-ark men jag har det även i storleken A4:a. Bästa pappret då jag gillar ganska tjocka papper.

JD2.

Jahapp nu har jag suttit i tre timmar till med käre Johnny Depp, så vi börjar bli best buddys nu han och jag. Närrå men teckningen är sjukt rolig att rita! Jag älskar ju som sagt detaljer och den här teckningen ÄR ju detaljer. Det är mycket pilligt och smått. Men det gör samtidigt teckningen så mycket mer levande och realistisk.



Förfrågan och Trekvartsärmad.

Alltså saker och ting går lite på halv-räls just nu. Nu ska jag vara dryg och skryta lite här och berätta att jag har fått förslag från både höger och vänster, bland annat att börja sälja mina linnen hos ett till ganska stort företag. Hmm vet inte riktigt vad jag ska göra då jag redan ska få sälja mina plagg på en stor web-butik i höst. Så det är endel funderingar kring dessa förslag just nu. Men det är ju roliga funderingar så det är ju bra!

Var till tryckeriet i dag och dom kunde inte riktigt säga hur lång tid det skulle ta för mig att får hem linnena då dom verkligen hade fullt upp just nu. Förhoppningsvis inom två veckor i alla fall. Hittade en skitsnygg trekvartsärmad tröja  från en grossist på tryckeriet också som jag skulle vilja trycka upp mina motiv på! Även ribbade linnen fanns det från samma grossist. Så funderar på att testa lite andra plagg nu och så där :-) Vad tycker ni om denna trekvarts tröjan?

 

Här är modellen på tröjan. Motivet ska givetvis sitta på andra sidan. Bara en liten skiss sådär.

Nya linnen kommer att komma.

Hej mina vänner!

Gud vad kul att så många är med och tävlar om mitt linne, snart 200 stycken närmare bestämt. Och det är bara efter snart två dagar. Jag vill från djupet av mitt hjärta tacka alla er söta läsare för era underbara kommentarer och fina mail, jag blir så glad :-)

Nu till linnena, det kommer att komma nya linnen av motiven Life will change och Starbucks förhoppningsvis inom 1-2 veckor, jag ska åka till tryckeriet och lyssna med dom i dag om dom har öppet. Därefter är det tänkt att jag ska trycka det här linnet för många av er gillade det motivet om jag har förstått rätt?

Ni kan redan nu förbeställa som vanligt. Maila mig på [email protected] och skriv vilken storlek du vill ha. Ta hellre en-två storlekar större om du vill ha det lite längre och slappt.
Priserna kommer att vara dom vanliga, 199 + 20 kronor i frakt. Vare sig det är färg i dom eller inte.




TÄVLING PÅ G!!

Nu kan ni gå in på min vän Linda Blom´s blogg och tävla om ett utav minna linnen, nämligen det populäraste "Life will change" linnet.


Klicka på bilden för att komma till tävlingen där all info står :)



Lovely Linda!



Detta är ett inlägg från söta och rara Linda Blom. Klicka på bilden så kan du läsa hela inlägget :-) Det är alltså henne som jag ska börja sammarbeta lite ihop med så att säga ;-) Det ska bli hur kul som helst. Testa på något nytt. Och Linda är typ en utav de goaste tjejerna jag haft kontakt med.


Till alla er som frågar om linnen btw, jag har precis beställt hem Life will change linnena och Starbucks linnena för dom är helt slut just nu. Jag hoppas verkligen att dom kommer inom 1-2 veckor. Jag ska höra med tryckeriet på måndag och återkommer då om hur lång tid det kommer att ta, maila mig på [email protected] om du vill förbeställa ett linne. Glöm inte att skriva storleken också :-)

En cool idé.

Jag har haft den här idén i huvudet ett tag nu. Hur coolt vore det inte att trycka detta tryck? Vad tycker ni?







Tjejen är ritad av mig. Det andra har jag fixat i Photoshop.

Dagens.



Länge sen jag körde dagens.

Jeans-leggings: Gina tricot.
Tröja: Chicy.
Ringar: Present & Gina tricot.

JD.



Ja fortsättningen på JD dårå. Satt i två timmar i dag med :P

Mi lajki

Titta vad jag såg på Nelly.com i morse! Dessa söta smycken från Mi Lajki. Jag blev helt kär och skulle bara vilja äta upp dom. Varför kan man inte få fylla år fler gånger om året än en gång? Äsch jag skulle väl endå bara äta upp smycket.




MUMS!

Happy faces everywhere.

Hej everyone!

Jag är så där glad i dag så att det bara sprudlar i kroppen ni vet? Solen lyser och humöret är på topp! Jag ska snart sätta mig och fortsätta på Johnny Depp teckningen för gosh vad jag känner för att rita nu! Vid tre kommer Mr. P hem och då ska vi ner på staden och växla in lite pengar och göra lite random saker. Därefter ska vi till Ica Maxi och storhandla lite. Jag ska nog köpa hem jordgubbar och vattenmelon i dag jag!



My golden garden..

Petter is on his way.

Har setat i två timmar nu och ritat på Petter. Det går ganska bra endå. Läppen ser lite sned ut, men det var den på bilden också. Men jag ska rätta till det lite. Mycket som ska rättas till som vanligt i början av en teckning.

Den här gången tänkte jag plussa ihop alla timmar och se vad jag får i timmlön för en sådan stor teckning. vad kan det bli? 50 kronor i timmen? Min familj och dom som vet hur mycket jag sliter med teckningarna tycker att det är helt galet att jag säljer dom för dom billiga priserna som jag gör. Men vad ska man göra? Det finns tyvärr inte så många som betalar mycket för konst these days. Så bättre lite än inget. Det blir ju mkt i längden, så jag får bara jobba på. Sen är jag överlycklig över att jag ens få beställningar! Det är helt underbart :-)


I'm gonna do my best!

Shit jag ska snart börja rita konturerna på Petter till den andra tjejen som har beställt. Oh my! Hur ritar man Petter?! Jag har aldrig ritat honom och har knappt sett bilder på honom, jag är livrädd kan jag säga er. Vad ska man säga om det bara blir skit utav den? Ursäkta men det gick verkligen inte att rita den, så jag kastade den? Haha. Well I'm gonna do my best! You can count on that.


Godmorgon! Eller ...?

Godmorgon mina vänner! Eller det är fasiken som eftermiddag för mig nu då jag knappt sovit något alls i natt. Och just nu är jag så trött så att det liksom svider i ögonen ni vet? Inte kan jag lägga mig och sussa nu heller för jag somnar endå inte hur trött jag än är. Ja jag säger då det, jag och min förbaskade sömn, den är inte mycket att hurra för hörreni.
Och jag som hade velat fortsätta på porträttet också vilket jag inte kommer att orka alls idag då jag knappt kommer se vart skuggorna ska vara. Jag måste även ta tag i disken och tvätten, borde egentligen städa lite här hemma också men jag orkar verkligen inte det.

Just nu har jag lite "fika" med käraste Anna över mailen. Haha. Vi sitter båda med en kopp the och mailar till varandra så fingrarna blir alldeles varma! Hon skrev att hon drack the och oj vad jag vart sugen, det var flera månader sedan jag drack mitt mumma-the! Gött när det är så ruggigt väder ute :-)
Fast snart måste jag ta mig utanför dörren med Hugo och gå fram till ICA och posta lite grejor.


Just det RÖSTA gärna på mig på Vera Moda tävlingen :-)



Favortiblogg?


Har ni en sån där riktig favoritblogg? Då ni blir så glada när dom har uppdaterat? Det har jag. Bloggen heter Garderobsgrubbel&Byråbekymmer!

Lovely shoes!

Åh så jag vill ha dessa pjucks. Varför är det alltid så att när man trånat efter ett plagg, skor eller vad som helst ett tag och så köper man tillslut det och genast får man något nytt att sukta efter? Blää det är ju sjukt jobbigt.




Mamma och pappa jag önskar mig dom när jag fyller år. Men köp dom NU och spara dom till min födelsedag! För dom kommer nog vara slut i augusti!

Fyfan så kul!

Åh vet ni? Jag och en ganska känd bloggare har haft kontakt ett tag nu och vi kanske ska börja jobba och sammarbeta tillsammans med lite grejer :-) Hemlis hemlis än så länge om vem det är och vad vi ska göra så ni får undra lite ;-) Förstår ni hur kul det skulle vara eller? Sjukt kul. Det är ju en annorlunda och cool grej tycker jag. Hoppas inte att en speciell människa tar efter bara ;-)

I'm excited.



Överraskningar.

Jag fick två fina överaskingar i dag :-) Jag fick hem mitt löshår som jag ska hämta på posten antingen i morgon eller senare. Och sedan fick jag en silverring av min älskling som det står emmadamm på. Åh vad han är go, så jag älskar dig älskling!

Kul att ni såg att det var Johnny Depp btw!



Vem kan det vara?

Har setat här och ritat i ca tre timmar nu. Satan i gatan vad konturerna tog tid. Jag tänker inte säga vem det är på bilden, ni får gissa ;-) Just nu kanske man inte ser det så bra då det bara är grunden som är skuggad, kommer ett till "lager" sedan. Tänkte att ni kanske ville se ändå :-) Annars är det en riktigt kul teckning att teckna! Detta är bara en liten del av bilden då :-)




Allt på en gång.

Det var ju endel som klarade uppdraget i inlägget nedan men långt ifrån alla, men kul att så många skrev ändå :-) Hundra kramar till alla er! I morse försov jag mig lite då jag hade problems med att somna i natt. Jag och min sömn alltså. Nu ska jag läsa alla bloggar och sedan sätta mig ner och börja på den ena beställningen. Jag kan ju omöjligt rita på båda två samtidigt ellerhur?
Annars ser det rätt ljust ut nu. Har börjat få lite förslag om sammarbeten och så där vilket är superkul. Massa beställningar m.m. Jag skriver INTE detta för att skryta (hatar skrytare) utan för att jag är glad över det då det har stått rätt stilla ett tag och nu så kommer allt på en gång. Men ingen är gladare än jag :-)

Nee nu till ritandet!



Hej Emma.


Jag kom på en rolig ide, kan inte ALLA ni som läser min blogg bara skriva ett Hej som kommentar i detta inlägg? Eller mer om ni vill? Ni får vara anonyma eller inte ha bloggadress men det är extra roligt om ni skriver ut era namn och er bloggadress :-) (om ni har någon) Jag vet att inte alla kommer att svara, för vissa vill nog inte att jag ska veta att dom läser min blogg ;-) Men det vore superkul om ni som vill gör det för jag vill veta vad jag har för läsare.




Tagit mig vatten över huvudet?

Wihoo läsare!

I dag lyser solen lite sådär utanför mitt fönster. Det är så skönt när svetthelge är framme. I dag blir det nog en lugnt dag, måste vila upp mig för vad som komma skall. Jag har nämligen lovat två stycken att börja med deras beställningar i morgon. Hade ju varit lugnt om det var A4:a teckningar men nu är det så att båda ska ha dom i A3 men det är roliga och annorlunda motiv för mig. Den ena innehåller så många olika och utmanande detaljer, och vissa av er vet nog hur mycket jag älskar att rita detaljer. Jag blir helt pirrig i kroppen när jag tänker på det.

Det roliga är att den ena tjejen går med på att jag får visa teckningen i bloggen, har inte fått svar av den andra tjejen angående detta ännu men jag tror att hon också kommer tycka att det är okej. Jag älskar ju att kunna visa upp för er det jag skapar :-)




Bilden är tagen när den var inramad med kamera, därav endel linjer i teckningen.

Beställning av teckningar.


Är teckningarna på din hemsida och blogg till salu?

Om du gillar en teckning som du har sett här eller på min hemsida så kan det vara möjligt att kunna köpa den/dom. Vissa är inte till salu som mina personliga teckningar till exempel.


Kan du rita av mig, någon annan eller något annat till mig?

Ja. Jag gör två typer av porträtt:


Priser för ett porträtt:


Storlek: 21x29cm | 700 kronor.
Storlek: 30x40cm | 1000 kronor.

 

 

Priser för ett parporträtt:



Storlek: 21x29cm | 1200 kronor.
Storlek: 30x40cm | 1500 kronor.

 

För beställning skriv till min mailadress: [email protected]


Feelåååt budget!

Feeeelåt budget. Jag var bara tvungen då jag såg att dessa solbrickor fanns kvar på H&M ute på Hälla (Ett shoppingcentrum här i V-ås). Visserligen kostade dom bara 300 men men, fy på mig. Nu har jag svurit för mig själv OCH Patrik att nu blire fan inge mer shopping innan bulgarien! Glad att jag fick dom till slut är jag i alla fall ;-)




Grillning och håruppsättning.

I går kväll var vi hemma hos mamma och pappa och grillade och mös med dom plus min bror och hans familj och så Malin min syster såklart. Jag käkade grillad lax och det var verkligen supergott. Sedan kikade vi på Så ska det låta och lite av Talang. Under tiden gjorde min storasyster Malin som är frisör en cool håruppsättning på mig. Man ser dock inte så jättebra på bilderna då dom är tagna med hennes sopiga mobil ;-) Ser ut som att jag har blått hår också, haha. Men men.





Lekte lite.




Lekte lite i photoshop här på morgonkvisten.

You can't find me...

Satt precis här i soffan och fortsatte på en teckning jag påbörjade för ett tag sedan. Hade helt glömt bort den tills jag sorterade mina teckningar här om dagen. Jag ändrade den lite också. Det är det fina med att teckna, man kan alltid ändra saker.



Inspirerad av denna bild på Nicole Richie.


Flikar & Utlandsresa.

Ser ni att jag har bytit ut flikarna som jag hade under headern till över headern i stället. Jag tycker det vart mycket bättre så och jag blev riktigt nöjd :-)

Nu har jag och Patrik beställt en resa den 7:e juli. Det blir Bulgarien, på ett all inclusive hotell, gratis mat, frukost, snacks, drinkar och allt, vilket är superbra för då slipper man betala massa för det. Jag tror nämligen att man tjänar på det. Stranden ligger precis bredvid poolen, det är som inhägnat för hotellets gäster, så jag gissar att vi kommer spendera mestadels av tiden vid hotellet. Åhhh så vi längtar!!


Beställningar?

Jag har kommit på en sak nu när jag har bloggat ett bra tag om min konst. Och det är att jag kanske borde satsa mer på att sälja mina tavlor och beställningar till folk och bara ha linnena på sidan av som en liten hobby just nu för sedan kommer mina motiv säljas på olika plagg på en stor webbshop, fortfarande hemligt vilken det är. Det känns lite svårt att fokusera sig på båda. För om jag gör något vill jag alltid ge 100% i det jag gör. Det är lite svårt när jag håller på med beställningar till folk samtidigt som jag måste skapa nya ideer till mina linnen. Samtidigt tjänar jag mer på tavlorna då min konst är mitt enda jobb. Bara lite små funderingar jag har liksom. Det är nästan roligare att göra beställningar också, dessvärre blir det ju inte lika mycket showing av min konst här för det är rätt många som inte vill att jag ska visa deras beställningar här, tyvärr. Men iof så gör jag ju andra teckningar med så ni har inte sett det sista av EmmaDammDrawings ;-) Promise.




Bilden är tagen med en kamera då jag inte har en A3 scanner, därav blänkningar i håret bla.

Min kamp efter baddräkten.

Här ska ni få höra gott folk! Jag har setat och väntat och suktat efter en baddräkt från Matthew Williamson for H&M i två veckor nu. Eftersom att jag inte ville gå och trängas i en butik tänkte jag knipa denna på H&M.com. Jag satt uppe till 00:00 i natt och väntade eftersom det stod i en blogg att dom skulle släppas 23:59. Tror ni den kom? NEJ. Så Patrik gick in vid klockan fyra i morse då han skulle till jobbet för att kolla om den hade kommit, men det hade den inte. Jag vaknade sex i morse och gick upp för att titta ännu en gång men då hade den inte heller kommit. Fine tänkte jag då kommer den säkert vid halv tio då affärerna öppnar, då kan jag gå och lägga mig igen och ställa klockan på 08:55. Tji fick jag för då stod det SOLD OUT! Hur jävla otur kan man ha?!

Jag slet på mig kläder och satte upp håret i tofs, jag måste nog säga att jag aldrig sett så sunkig ut när jag vart på stan någon gång. Jag körde nästan olaglig ner till stan och sprang till H&M från parkeringshuset. När jag kom till dörrarna fann jag till min lycka att det inte var så jättejätt-lång kö, som jag hade trott att det skulle vara. Och för första gången i mitt snart 21-åriga liv var jag en sån där jobbig person som jag själv hatar, jag var en trängdes-person! Förstår ni då hur desperat jag var efter denna baddräkt?

Nåväl medan jag väntade dom där 10 minutrarna som kändes som en evighet utanför glasdörrarna så tittade jag in och såg till min stora förtret att där fanns inte MIN baddräkt. Men då tänkte jag att vafan då får jag köra på bikinin då för den ser ju också skitbra ut, bara det att baddräkten var ett snäppe finare. Jag var bland dom första som kom in och jag rev åt mig fyra par överdelar och tre par underdelar, jag fick mina storlekar och kände bara YES jag klarade det. Testade den och den satt fin-fint :-) Jag hann också roffa åt mig ett cerise skärp med guld-detaljer på. Hade velat ha solbrillorna med men det klarar fan inte min budget av även fast dom var snorbilliga.

 I bilen på väg hem märkte jag att min puls fortfarande dunkade snabbt och hårt. Jag vart nästan rädd för mig själv, var det Emma Damm som hade betett sig så? Jag hade vart en självisk trängdes-person. Men jag hade klarat det och med ens log jag för mig själv av lycka.



Spar-vovvsingen.

Hihi, min lilla spar-vovvsing blev full i dag och jag bestämde mig för att räkna pengarna. Vet ni hur mycket som rymde i den lilla söta saken? Så mycket som 378 kronor :-) Värsta kul. Klena mynt man bara har stoppat i då och då som man inte tror är värt något liksom. Jag blev i alla fall skitaglad ska jag säga er!



Sorterat teckningarna.

Jisses Amalia, nu har jag setat i två hela timmar med att sortera alla mina teckningar efter kategorier som: Kändisar, feelings, målade, blandade och ofärdiga teckningar. Och sedan har jag sorterat dom i årtal också. Sånt som skulle ha gjorts för längesen. Måste köpa en till ny pärm också. Över 200 teckningar vart det. Jag märkte när jag sorterade att år 2006 var kändis-teckningarnas tid och 2007 var feelingarnas tid, oj vad jag måste ha haft känslor inom mig då för jag kan lova att dom var många. Favorit-motivet måste vara flickor som sitter på huk och är ledsna. Resten av åren har det varit ganska mixat men 2008 ritade jag knappt någonting.. Kan ha att göra med att jag tog studenten det året, träffade Patrik och hade så mycket nytt i mitt liv att tecknandet liksom glömdes bort.



TECKNINGAR TILL SALU!

Nu säljer jag ut massor utav mina teckningar då jag har alldeles för många nu ;-) Det skulle vara mycket roligare om någon av er hade teckningen på eran vägg hemma :-)

Maila mig på [email protected] om du vill köpa någon!



Kändisar, 350 kronor per styck + fri frakt.

Bilderna är klickbara!








Mixade, 300 kronor per styck + fri frakt!

Bilderna är klickbara!



Tjatiga bloggar.

Guuuud vad jobbigt det är med bloggar som upprepar saker hela tiden. Tycker inte ni? Nu har jag upprepat er om att ni ska rösta på mina motiv till Vero moda-tävlingen och jag förstår att ni spyr på det. Men det finns vissa bloggar där personen som skriven inlägget hela hela tiden drar upp samma saker om och om igen. Så fruktansvärt tråkigt att läsa.

Även bloggar där dom skriver hur mycket livet suger, vill ha medlidande osv. Tycker någon att sådant är kul att läsa? Man vill väl läsa bloggar för att det är roligt inte för att själv bli deppig för att man får så mycket deppig energi av att läsa depp-bloggar? Är jag själv deppig så skriver jag helt enkelt inte alls. Det är okej att skriva att ens dag har varit dålig blablabla, men att hålla på och älta och älta och inte göra någonting åt sitt liv är bara töntigt och man tappar respekten för dom som håller på så.

Folk tjatar om huuur populära dom är, hur många läsare dom har osv i sina bloggar mer och mer. Förrut var min statistik också viktig för mig men nu är den inte det längre. Okej det är alltid kul att ha läsare. MEN vill man att dom ska stanna för alltid så gör dom ju det annars är inte min blogg deras stil. I det långa loppet blir det för jobbigt att tänka på statistiken och det.


Gillar folk min konst så gör dom det, gör dom det inte så ska jag kanske hålla på med något annat helt enkelt. Det får tiden utvisa.




Glöm inte att rösta ;-)

Just det jag har laddat upp tre motiv till, till Vero moda tävlingen.

Så kom i håg att RÖSTA! Ja jag vet att jag är tjatig ;-)




Glajjer och klänning.

Sitter och kikar lite på Extreme home makeover. Det är ju riktigt bra. Speciellt om man gillar inredning och sådant som jag gör. Dem blir ju så sjuuukt snygga husen dom bygger, tänk om man fick ett sådant liksom!?

Jaja nog om det. I går var vi ner på stan och fixade glajjer till Patrik. Dom var skitsnygga dom bågarna han valde. Han har bra smak min sötnöt. Jag hittade en supersöt klänning på Gina tricot också för endast 249 kronor! En sån där jag kommer använda mycket i sommar. En ny favorit liksom. Den kommer fungera både till fest och vardags.




Juste glöm inte bort att rösta på mig!! TRYCK HÄR.

Please vote!

Rösta gärna på mitt bidrag (eget motiv på ett linne) på Vero moda, jag kommer lägga till fler motiv senare :-)





Rösta rösta rösta på mig! :-)

Sista minuten.

Jag och Patrik har jobbat tillsammans med en sak ett tag och har nu kommit på vad vi ska göra med dom gemensamma pengarna vi får för det jobbet! Vi ska ta en sista minuten en vecka i juli då han är ledig från fotbollen. Vi vet inte riktigt vart ännu men vi skulle vilja ta en all inclusive och det ska vara ett vaaaarmt place. Åh jag längtar verkligen tills dess. Det blir då ungefär exakt om två månader och de går ju fort, speciellt juni månad. Okej det kommer säkert vara fint väder den veckan vi åker här hemma i sverige med, men det är något helt annat att åka bara vi två tillsammans en vecka, så mysigt. Bland det bästa som finns ju, helt klart.






Hemmamatch.

God middag people!

Solen skiner lite här i westrowsee ;-) Men det gör den väl inte länge till. Är så trött på detta mörker så ni har ingen aning. Man blir ju lite smådepp utav det. Speciellt nu när vi har fått haft det så soligt efter vintern ett tag, då blir man ovan med mörkret igen.

I dag blir det till att se reprisen på Desperate hemmafruarna då jag missade det i tisdags. Katastrof. Tur att jag fick en andra chans nu då. Direkt efter det kommer mami och papi och plockar upp mig för då ska vi kika på Pattes match mot Carlstad united. Äntligen en hemmamatch igen.


Herrrååw.

Nu åker baby och jag ner på stan. Han ska boka synundersökning då han får väldans ont bakom ögonen och i huvudet när han läser. Sedan vill jag kika runt lite, längesen sist nu känns det som.




Matthew Williamson klänningen.

Varför, varför köpte jag inte den här klänningen när den fanns på H&M? Just det, det var det där med att den kosta pengar ja, jag glömde det...



Ännu fler oldies.

Ännu fler gamla teckningar från 2003. Charmigt att se tycker jag :-)







Matthew Williamson.

Oh my how I want you...


Bättre självkänsla.

Todeliiiee sunshines!

Som vanligt har det varit sol här på morgonen men nu börjar det avta. Det brukar ju vara sol sen svart sen sol och sen svart igen. Konstigt det där med vädret.

Såå vad händer i dag då? Jo jag väntar på att bejby ska komma hem, vilket bör vara vid kvart över två typ. Sen ska vi åka och handla på Ica Maxi. Sen vid halv sex kommer mamma och hämtar upp mig för då ska hon, jag, Malin och mammas syster på den där föreläsningen med Mia Törnblom. Ni vet hon som snackar om självkänsla osv. Mamma har bjudit oss alla på det, Mia är typ hennes idol. Haha. Hon verkar supersöt den där Mia, det lilla jag har sett av henne alltså. Och föreläsning om självkänsla kan ju aldrig skada för någon eller hur? Så det ser jag verkligen fram emot.



Please leave me alone for a while...

Så nu är den klar. Hoppas ni gillar den :-)




Please leave me alone for a while...

Ritar.




Sitter i soffan och ritar lite. Hör och häpna!

Ljust ute.

Herroow everyone!

Här sitter jag halvdöd med min lilla Hugo i famnen. Vi var som vanligt ute på en liten prommis nyss och vädret var fint. Fast lite mer sol vill jag nog ha. Men jag tackar gudarna för att det inte är lika mörkt och grått som i går. Det var rent ut sagt förjävligt. Nu är det i alla fall lite ljusare :-)
Snart kommer älsklingen hem och då ska jag pussa på honom som bara den. Men nu ska jag hoppa in i dushen och försöka göra mig själv lite fräsch också ;-)






Löshår.

Beställde nyss hem löshår till moi. Såna där med clips nivet? Jag har haft löshår både iflätat och limmat flera gånger och jag gillar varken flätat eller limmat. Så jag tänkte att nu ska jag testa clips. Perfa för mig som aldrig vet om jag ska ha kort eller långt hår. Just nu vill jag ha långt hår och ångrar bittert att jag klippte av mig kalufsen för några månader sedan. Men jag har tur endå för mitt hår växer snabbt. Så det är väl långt utan löshår snart hoppas jag. Grejen är bara den att när jag väl har långt klipper jag av mig till kort. Man vill alltid ha det man INTE har.





Jag vill ha låååångt hår nu!

Oldies goldies.

Some more oldies goldies for ya!







Min utveckling i tecknandet.

Det är verkligen himla kul att se hur man har utvecklats genom åren när det gäller tecknandet. Inom andra saker med så klart men just nu tänkte jag ta upp tecknandet. Jag har som vissa av er vet aldrig gått någon kurs inom tecknandet så allt jag har lärt mig inom ritandet kommer ifrån mig själv, vilket jag är himla glad över. Det började en regnig dag i slutet av år 2003 out of the blue på mitt rum på Gryta när jag inte hade något att göra och har sedan fortsatt sedan dess. Innan dess visste jag inte ens vad skillnaden mellan en HB-penna och en 6B-penna var. Nu har jag det på automatik när jag ritar att byta styrkan på pennan när jag tycker att det behövs.

Jag var som nog alla tecknare är i början väldigt feg med skuggningarna. Numera är det tvärtom, ibland kan jag tycka att jag till och med tar i för mycket med skuggningarna. Men att skugga starkare är hemligheten till att få saker och ting i teckningen att se mer verklighetstrogna ut.

Att rita porträtt har alltid farcinerat mig mer än saker som kommer direkt från huvudet. Även när jag ska titta på någon annans konst. Dem behöver inte vara perfekt ritade utan bara det är ett porträtt i grunden. Visst jag kan rita hur mycket som helst från huvudet och gillar att göra det med mellan varven men det är något speciellt med porträtt. Det är mer proffsigare på något vis. Och det är intressantare att se hur en annan människa uppfattar en sak/en människa/ett djur eller vad som helst, deras version av hur dom ser saken genom hur dom ritar det. Det kansker låter lite luddigt och det är lite svårt att förklara.

Jag tänkte visa ett exempel på hur jag utvecklas genom åren. Denna bild nedan nämligen. Den första gjorde jag 2003 och den andra 2004. Jag skulle nog vilja rita av bilden igen och se hur jag utvecklas sedan 2004. Vore roligt faktiskt. Eller vad tycker ni?


Gamla teckningar.

Hihi titta vad jag hittade på en gammal cd-skiva! Massa gamla teckningar från 2003/2004 då jag började med mitt tecknande. Här kommer tre stycken. Kommer fler sen! ;-) Alla är tagna med kamera.





God middag!

God middag kära bloggen.

Var nyss ute och gick med Hugo och usch vilket kallt och ruggigt väder det är ute. Det har till och med regnat. Jag blir så irriterad när jag har Juicy couture byxor på mig och det har regnat ute för brallorna blir genast dyblöta och skitiga nertill då alla mina juicy couture-byxor är för långa. Jag är 177 lång lixom. Hur långa är dom då inte för någon som är 167 lång? Konstigt tänkt det där.

I dag är det en sån perfekt dag att rita. Den är som gjord för det. Jag är ensam hemma, vädret är blaj och jag har inget speciellt att göra egentligen. Men tror ni jag ritar? Nej jag har noll ork för att rita. Jag blir lite sur på mig själv över det faktiskt. Men det är inget jag kan göra något år, tyvärr. Kunde jag så skulle jag sitta och rita heeeeela dagarna. But It is what it is.



Riktigt tråkig dag.

Usch och tvi vilken tråkig söndag detta har varit! Jag hatar söndagar men denna har varit bland dom tråkigaste dagarna i mitt liv tror jag. Det är så grått ute och sååå dött. Det är tråkigt att inte göra något men ändå så orkar jag inte göra något, lyckat liksom. Vi kikade i alla fall på en film nyss. En triller, kallt byte hette den. Den var riktigt bra trots att den var norsk. Vilket vi inte förstått innan filmen började.

Hmm jag tror tyvärr inte att denna dag kommer att bli så mycket roligare än så här så något mer bloggande blir det nog inte heller idag. För vad ska man skriva om?



Snart framme.

Snart framme i lilla K-holm, färdigsminkad och färdigklädd :-)




Klädproblem.

Sitter och väntar på att Jessica, brorsans fru ska komma. Jag ska nämligen sminka henne för hon ska på bröllop i dag. Det är inte dom som ska gifta sig utan några kompisar för dom är redan gifta dårårå. Hoho.



Efter det åker vi nog direkt till Katrineholm eftersom att Patriks pappa ska ha 50-årsfest där i kväll. Kläderna är ett problem dock. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Jag har fått känslan av att man inte ska vara allt för finklädd i K-holm för då blir det för uppklätt, och man vill ju inte vara underklädd (finns det ens något ord som heter så?) och är man lagom kanske man är för tråkig? Och när jag frågar Patrik om råd så säger han bara: Äsch sätt på dig en klänning, du är fin i allt. Inte mycket till hjälp alltså. Jag menar det finns ju hundra olika modeller på klänningar. Varav vissa gör en väldigt uppklädd och vissa gör en lagomklädd liksom. Vilka problem va? Well vi får se jag har en idé i alla fall.




Perfekta Katrineholm-klänningar. Speciellt Ashleys till vänster!

"I en annan del av köping"-Tobbe.

Mamma och pappa tog med sig lilla Amelia, deras barnbarn till en camping i köping i dag. Jag och Patrik åkte dit en stund då det bara tar ca 40 min dit. Vem träffar vi? "I en annan del av köping"-Tobbe. Han var så himla skön, PRECIS som på tv. Han kom till mamma och pappas husbil och fick självklart kaffe av pappa. Han hade så klart ont överallt och tjatade om sitt kaffe. Och han vart nog lite kär i mig då han då och då kom och klappade på min kind och en gång tog han mig till och med på brösten och låret. Haha inte lika kul! Men förrutom det så är han väldigt charmig till sättet.



Överviktig? WHAT?!

Jag satt och läste runt på bloggar och hittade någon sån där reklam om bmi. Och jag knappra in min vikt och längd och vad står det? Exakt så här: Du är överviktig. Du behöver gå ner 1 kilo för att bli normalviktig. Nog har man gått upp i vikt men what? Överviktig? Hmm ja det kanske stämmer inte vet jag. Jag trodde inte att det var så illa. Hehe. Vad ska man göra åt detta nu då? Diet? Orkar man verkligen hålla på med sådant? Träna? Fy satan vad jobbigt. Skita i det och leva vidare? Njaa jag vet inte faktiskt.




Apparently I'm a fatty now.